Floor Herreman

Floor Herreman

De Grote Verkeersquiz 2019: CTR +200% en KPI binnen 2 weken gehaald

Een sensibiliseringscampagne in 2019 waar we samen met Done By Friday een ambitieus doel behaalden.

Elk jaar pakken de Vlaamse en Waalse overheid (VSV/AWSR) uit met de Grote Verkeersquiz, een sensibiliseringscampagne om het belang van verkeerskennis onder de aandacht te brengen. In oktober 2019 nam Invisible Puppy de digitale advertentie campagne voor zijn rekening. Dit in samenwerking met Done By Friday, dat instond voor de volledige creatieve uitwerking van de campagne en alle offline communicatie.

VSV-1

Krachtige performance campagne

De campagne had een totale looptijd van 4 weken. Tijdens deze korte periode was het belangrijk om op een sneltempo bekendheid te genereren en zoveel mogelijk mensen te overtuigen om deel te nemen aan de quiz. Invisible Puppy nam hierbij het volledige performance deel voor de rekening. 

Het doel werd nooit uit het oog verloren. De binnenkomende cijfers werden van dichtbij opgevolgd, met dagelijkse updates en een uitgebreide rapportage met aanbevelingen om de vijf dagen. De vierde week werd met een knaller afgesloten, en hebben we de resultaten tot ver boven de verwachtingen kunnen laten uitkomen. 

Bij week 2 hadden we ons KPI van aantal unieke deelnames gehaald. 

Na de tweede week wierp de dichte opvolging reeds zijn vruchten af online, de KPI van de digitale campagne werd gehaald. Halverwege de campagne hebben we nog verdere optimalisaties uitgevoerd. Budgetten werden verschoven, ad formaten werden afgewisseld en kanalen werden op de proef gesteld. Het resultaat? De KPI was op het einde van de campagne verviervoudigd!

VSV 2

Online creatie als afzonderlijk verhaal

Elke boodschap die je offline brengt, kan ook online. Maar het is geen kopieer- en plakwerk optie. Het medium heeft een andere intentie, je doelgroep passeert andere deuren. De boodschap blijft overeind, maar de verpakking wordt her en der aangepast. Van logo en video, tot tekst en bepaalde actieknoppen.

Door te testen kwamen we erachter hoe we digitaal de hoogste toppen scheren konden. Halverwege de campagne zijn we van een tekstuele campagne overgeschakeld naar een visuele campagne met duidelijke sprekende foto's. 

Zo verdubbelde de click through rate (CTR) in Google Ads en daalde de Cost Per Aquisition (CPA) exponentieel over alle digitale kanalen heen.

VSV 3

Een geslaagde Digitale 360 graden campagne, waar we met trots aan hebben meegewerkt.

Op zoek naar een digitale partner voor je eigen campagnes?
Laat ons samen sparren →