Google Analytics: gevorderd

Een degelijke aanpak van uw digitale marketing heeft drie belangrijke elementen: meten, meten en meten! De echte impact van de digitale communicatie van een bedrijf of merk kan je pas kennen als ook correcte cijfers bijgehouden worden. Maar wat betekent dat en hoe pak je dit precies aan? Hoe kan je correct meten zodat je ook kan vergelijken met andere media? Welke tools bestaan er om te meten en analyseren?

Wat mag je verwachten van de opleiding?

In deze training gaan we dieper in op de mogelijkheden van Google Analytics. We bespreken de nieuwste mogelijkheden en features, de geavanceerde segmenten en tonen hoe je nog meer inzichten uit jouw data kan filteren. Na deze opleiding heb je een duidelijk beeld van de uitgebreide mogelijkheden van Google Analytics en kan je zelf meteen aan de slag. De cursus wordt gebracht door iemand met zeer ruime praktijkervaring met Google Analytics voor klanten uit verschillende sectoren.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding is bedoeld voor digitale marketeers, web analisten en e-commerce managers die geavanceerde theoretische en praktische inzichten willen verkrijgen in Google Analytics. Voorkennis van Google Analytics is noodzakelijk, alsook ervaring in het analyseren van cijfers. Je hebt enige technische voorkennis: HTML, technische opbouw van websites en de werking van zoekmachines.

Wat kan je na afloop van de opleiding?

  • Het opmaken en inzetten van geavanceerde segmenten en aangepaste rapporten
  • Het instellen van filters en toepassing van reguliere expressies
  • Het meten van online verkoop door middel van e-commerce tracking
  • Het instellen en gebruik van de multi-channel trechter kanaalgroepen
  • Geavanceerde functies zoals meten van zoekopdrachten op de site en laadsnelheid
  • Google Adwords analyse in Google Analytics
  • Gebeurtenissen meetbaar maken met Google Tag Manager

Schrijf je hier in

Deze betaling verloopt via Eventbrite. Je zal dus een factuur en e-mailbevestiging van Eventbrite krijgen.

Gerelateerde opleidingen