Heb je een vraag over Content Marketing?
Ik heb een vraag

Content Marketing

Content marketing is de centrale pijler binnen moderne marketing. Wat is Content Marketing? Hoe stel ik een geschikte Content Marketing Strategie op? Waarom zou je Content Marketing gebruiken? Door waardevolle en relevante content op een consistente manier te creëren, trek je een duidelijk afgelijnd doelpubliek aan.Content marketing

Wat is Content Marketing?

Collishop boekt succesverhaal dankzij waardevolle content

De webshop van ColliShop, die deel uitmaakt van de Colruyt Group, bestaat al meer dan 30 jaar. Met

Lees meer »

Het Content Marketing Institute (CMI) beschrijft het als volgt: 

“Content marketing is een strategische marketing aanpak waarbij de nadruk ligt op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante, maar vooral consistente content met als doel een goed gedefinieerd publiek aan te trekken en te blijven boeien met als ultieme einddoel ze tot een winstgevende actie aan te zetten." 

Content Marketing Strategie

Om een degelijke strategie uit te werken, begin je best met na te denken over je doelgroep. Wie wil je bereiken? Content marketing start namelijk vanuit de behoeften van de klant. Er wordt in detail nagedacht wat potentiële doelgroepen zoeken en hoe ze informatie verkrijgen.

Vervolgens wordt afgebakend via welke kanalen je content wil delen. Het heeft uiteraard geen zin content te posten op kanalen waar je doelgroep niet actief is. 

Alles hangt af van waar jouw doelgroep zich bevindt. Maar daarmee eindigt het niet. Wat moet er gecommuniceerd worden naar deze doelgroep? Wat zijn de doelstellingen: awareness? Meer leads? Stel de marketingdoelstellingen duidelijk op alvorens je content zomaar te verspreiden.  Het verspreiden of sharen van jouw content kan op verschillende manieren maar werkt het best als je ze in je hele marketingstrategie consequent inzet.

Waarom Content Marketing gebruiken?

Romana De Bruyne
Romana De Bruyne

Opleiding Content marketing: basis

Lees meer »

Content marketing is een eerste stap in het bouwproces van een merk en is één van de meest relevante manieren om een moderne marketing uit te bouwen. Schiet niet met losse flodders, maar laat je verschillende online en offline media elkaar versterken.

In schril contrast tot adverteren zorgt content marketing voor een continue- en cumulatieve aanwezigheid van je merk, zonder dat je er voor moet betalen. Het kan er ook voor zorgen dat klanten-ervaringen gedeeld worden en dat ze herhaald aankopen doen. 

Content marketing, in combinatie met inbound marketing en marketing automation, zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt, groter bereik hebt, meer lead genereert, en een stevigere band hebt met bestaande klanten

Contentplanning

Elke stap richting content marketing start met een plan. Goede content creëren vergt immers heel wat tijd. Een contentplan is de gedetailleerde implementatie van je digitale content strategie. Het beschrijft de onderwerpen waarover je wilt communiceren, via welke kanalen je deze wilt uitsturen, wie je daarmee wilt helpen en wanneer en door wie dat moet gebeuren. En vooral wat het doel is van elk van de publicaties. 

Zie het als de vertaling van jouw wensenlijst uit de online marketing strategie naar een lijst met concrete acties. Het doel is om een duidelijke structuur te krijgen in je content strategie. Dit is van essentieel belang en zorgt dat alle inspanningen zich richten op het realiseren van de bedrijfsstrategie.

Copywriting

Tijs Van Autreve
Tijs Van Autreve

Bostoen kiest resoluut voor een nieuwe online aanpak

Bostoen biedt woonprojecten aan en realiseert bouwprojecten. Met de toenemende aandacht voor

Lees meer »

Ook in de wondere wereld van copywriting speelt strategie een grote rol. Goed geschreven content zorgt er namelijk voor dat je gevonden wordt, de bezoeker een lead wordt en uiteindelijk uitgroeit tot een nieuwe, tevreden klant. De techniek van je website of blog kan perfect zijn, zonder tekst kan Google je onmogelijk vinden. En als Google je niet vindt, zal je doelgroep het zeker niet doen. Foto’s, video’s en audio behoor je te begeleiden met copy. Goede teksten zijn van levensbelang. Daaruit maakt de bezoeker (en Google) namelijk op of je informatie al dan niet relevant en waardevol genoeg is. 

Video marketing 

“Video is booming”. Ja ja, we weten het al! Maar de cijfers spreken het niet tegen: wist je dat alleen al het woord 'video' vermelden in je e-mailcampagne de open rate met 19% doet stijgen en video's plaatsen op een landingspagina zelfs conversies doen stijgen tot 80%. Kortom, de kracht van video marketing is zeker niet te onderschatten. Maar ook dit format vraagt een strategie op maat: een doordachte en doelbewuste planning is cruciaal. Hoe begin je hieraan? Stel je doelen op, kies het type video, creëer de gepaste setting en actie!

Design 

Visuele content marketing is succesvoller dan eender welk ander communicatiemiddel. Heb jij al gemerkt hoe visueel de online customer experience is? Foto’s, infographics, iconen, afbeeldingen, presentaties, video’s,… ze staan allemaal op het internet verspreid. Je kan er eigenlijk niet meer om heen: visuele content is gewoonweg een must! Platformen als Pinterest, Instagram, YouTube, Facebook… alsook websites en blogs zijn allemaal extreem visueel gericht.

Speel je hier nog niet op in binnen je huidige digitale strategie of content-marketing, dan wordt het hoog tijd! De beste visuele content is content die direct gelinkt kan worden met je bedrijf, eender waar het gepubliceerd staat. Zorg dus dat de huisstijl steeds binnen het design wordt doorgetrokken. 

Wens je graag meer informatie over content marketing?
Contacteer ons

Ine Phlypo
Ine Phlypo

Social Media Plan

Resultaten behalen lukt pas bij een consistente en strategische toepassing.

Lees meer
Lien Heirbaut
Lien Heirbaut

Websites

We kunnen je begeleiden in het volledig traject van website ontwikkeling.

Lees meer
Helga Telegdi
Helga Telegdi

Digitale Strategie

Je wilt graag jouw digitale aanwezigheid vergroten, maar je hebt geen idee hoe?

Lees meer
Xaveer Rumbaut
Xaveer Rumbaut

Online adverteren

Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om geïnteresseerde bezoekers naar je website te sturen. Marketing Campagnes voeren om jouw doelstellingen ...

Lees meer