Heb je een vraag over digitale strategie?
Ik heb een vraag

Digitale Strategie

Je wilt graag jouw digitale aanwezigheid vergroten, maar je hebt geen idee hoe? Je wilt klanten via een digitale weg aantrekken, overtuigen en behouden? Een digitale strategie biedt hier een antwoord op.Digitale strategie

Wat is digitale strategie?

Collishop boekt succesverhaal dankzij waardevolle content

De webshop van ColliShop, die deel uitmaakt van de Colruyt Group, bestaat al meer dan 30 jaar. Met

Lees meer »

Een digitale strategie is het digitale grondplan van elk bedrijf waarbij er antwoord wordt gegeven op volgende vragen om zo de juiste online kanalen in te zetten en de verdere digitale strategie te bepalen:  

  • Wie is het doelpubliek?
  • Hoe willen we ze bereiken?
  • Wat willen we bereiken?
  • Wat zijn onze vooropgestelde doelstellingen?

Strategie workshop

Met onze coaching service wordt je door onze experts ondersteund en begeleid op lange termijn. Samen leggen we digitale doelstellingen vast en beslissen we met welke acties we die willen behalen. Daarbij word je ook bijgestaan naar het zoeken van de juiste digitale kanalen om zo het vooraf bepaalde doelpubliek te bereiken.

Doelen

Door een goed uitgekiende digitale strategie kunnen we streven naar het behalen van concrete doelstellingen. Daarnaast worden de verschillende kanalen beter op elkaar afgestemd zodat de bezoekers, prospecten en klanten een duidelijker beeld krijgen over het bedrijf en waarvoor het bedrijf staat. Doordat de kanalen consistent zijn met elkaar kan de betrouwbaarheid van het bedrijf groeien waardoor het bedrijf meer in overweging wordt genomen door de potentiële klanten.

Strategie

De digitale strategie vertrekt vanuit een analyse over jouw bedrijf, wat het doet en welk doelpubliek je wil bereiken. Daarna worden de doelstellingen opgesteld. De digitale strategie is het masterplan van jouw bedrijf en zorgt ervoor dat jouw inhoud op de online kanalen betekenis krijgt. Er wordt nagedacht welke informatie noodzakelijk is voor de potentiële klanten, hoe deze verteld moeten worden en welke kanalen gebruikt moeten worden. Daarbij wordt de focus vooral gelegd op search engine marketing, content marketing, website, e-commerce, conversie optimalisatie en social media.

Concurrentie analyse

Tijs Van Autreve
Tijs Van Autreve

Performance marketing opleiding

Lees meer »

In een volledige strategie analyse kijken we vanuit veel invalshoeken naar jouw bedrijf. Concurrentieanalyse is maar één kleine component van een volledige strategie analyse, maar kan wel één van de beste startpunten zijn. Het levert je een beeld op van de concurrenten en hoe ze met je concurreren. Het uitvoeren van een concurrentieanalyse geeft namelijk inzicht in de aantrekkelijkheid van de markt waarin je onderneming actief is. Het biedt je de mogelijkheid tot het identificeren van ‘gaten’ die je kan opvullen. 

Digitale optimalisatie

Je bent live. En nu? Je verzamelt een heleboel data van je online bezoekers. Door deze data visueel en gericht in kaart te brengen kan je leren wat werkt, wat niet en hoe je je digitale ervaring nog beter kan maken.

Bij optimalisatie wordt er regelmatig gekeken of de vooropgestelde doelstellingen behaald worden en de gebruikte kanalen consistent zijn met zowel de andere kanalen als met de strategie. Indien nodig worden er verdere aanpassingen gemaakt in het proces of de doelstellingen om het digitale proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Maandelijks wordt er een performance rapport opgesteld van de gekozen kanalen. Daarbij wordt er voor elk kanaal gekeken wat de  sterkten en de zwakten zijn en welke bijkomende acties zich opdringen. Op deze manier krijg je een beter zicht over de situatie en kan het proces snel aangepast worden aan de veranderende omgeving. Daardoor wordt niet alleen het online sales proces geoptimaliseerd maar ook het rendement van de bezoekers.

Wens je graag meer informatie over digitale strategie?
Contacteer ons

Xaveer Rumbaut
Xaveer Rumbaut

Resultaat boeken met Performance Marketing

Haal een hogere ROI op jouw marketing campagnes met de datagedreven performance marketing aanpak. 

lees meer
Tom De Baere
Tom De Baere

Digitale Transformatie

Bouw je digitale roadmap voor een competitieve toekomst.

lees meer
Ine Phlypo
Ine Phlypo

Social Media Plan

Resultaten behalen lukt pas bij een consistente en strategische toepassing.

lees meer
Tom De Baere
Tom De Baere

Customer Journey & Buyer Persona's

lees meer