Heb je een vraag over digitale transformatie?
Ik heb een vraag

Digitale Transformatie

Bouw je digitale roadmap voor een competitieve toekomst. Digitale-transformatie

Wat is digitale transformatie?

30 jaar. Zo lang bestaat het internet al. Toch staan veel bedrijven digitaal nog steeds in de startblokken. Dat terwijl digitalisering onvermijdelijk is: klanten zoeken online, kopen online en delen hun ervaringen online.

Jonas Verhaeghe
Jonas Verhaeghe

Wat is Digitale Transformatie en wat is het niet?

Digitale transformatie is duidelijk een van dé buzz-concepten van de laatste jaren. We kunnen zelfs

Lees meer »

Digitale transformatie is dus noodzakelijk om digitale marketing écht te gebruiken en competitief te blijven. Het stelt je in staat om je interne processen vanuit een andere invalshoek te benaderen en vragen te beantwoorden zoals:

 • Hoe kan je veranderingen omarmen en in je voordeel ombuigen?
 • Hoe kan je online relevanter worden voor jouw klanten? 
 • Hoe aligneer je je marketing inspanningen met de customer journey? 
 • Hoe verander je van traditionele campagnes richting real-time marketing? 
 • Hoe doorbreek je de interne silo’s tussen verschillende afdelingen?
 • Welke soort organisatie, kennis, budget en nieuwe technologie heb je nodig? 
En vooral: hoe kan je deze veranderingen zo snel mogelijk tot zichtbare en meetbare resultaten leiden?

Digitale transformatie staat, met andere woorden, niet gelijk aan modernisering (waar wij "aanpassingen van bestaande constructies" onder verstaan), maar als een totale turnaround van je marketingstrategie dat radicale en fundamentele veranderingen teweegbrengt. Dat is vaak een proces van lange adem, maar één met maximale impact op lange termijn.

Digitaal transformatie traject

Samen werken we op een digitaal marketing transformatie traject waarbij het nieuwe marketing denken omgezet wordt in organisatiestructuren, agile marketing methodes en concrete programma’s voor bijvoorbeeld e-commerce, inbound marketing, content marketing, nieuwe marketing tools, social media, social business, employee ambassadorship of nieuwe kanalen zoals mobile en wearables.

Op een gestructureerde manier bieden we antwoorden op volgende vragen:

 • Waar sta je vandaag ?
 • Wat is de visie op de toekomstige business strategie?
 • Wat zijn de business objectieven, vandaag en morgen?
 • Wat is de business case?
 • Welke stappen moeten we nemen, van strategie naar uitvoering?

Digitale organisatie bouwen

Op een gestructureerde manier brengen we in kaart waar je vandaag staat. Ontwikkelen we een digitale strategie, en plotten we een roadmap richting de toekomst.

We zeggen niet alleen wat je moet doen, we helpen meebouwen en voelen ons mee verantwoordelijk voor de resultaten. Hands-on en pragmatisch brengen we het nieuwe marketing denken binnen. Op die manier wordt de roadmap realiteit. Mens en organisatie zijn nu in staat om deze nieuwe digitale marketing disciplines met succes in te zetten.

Wil je meer weten over hoe we dit doen? Hoog tijd om ons te contacteren!

Digital Maturity Scan

Hoe staat jouw bedrijf er momenteel voor op online vlak? Met behulp van de digital maturity scan analyseren we hoe hoog jouw organisatie scoort op de digitale ladder. 

Deze scan is bedoeld voor bedrijven met een diverse groep werknemers. Door de toename van digitalisatie is het essentieel dat elk personeelslid kan omgaan met de veranderingen en deze nieuwe technologieën in het dagelijkse leven adopteert. Geen enkele werknemer is dezelfde. De verschillen kunnen liggen in leeftijd, opleiding, sociale omstandigheden, etc. Het zijn deze verschillen die het voor sommige werknemers gemakkelijker of juist moeilijker maken om deze digitalisering te volgen.

Hoe kan je dit oplossen? Wij bieden een Digital maturity scan aan, die op verschillende niveaus zal meten wat de technologische kennis en attitude van jouw werknemers is en bieden voor elke werknemer een gepersonaliseerde oplossing aan.

Verschillende domeinen binnen het het privé leven, werkleven en de algemene kennis van de werknemer worden gescand. Er wordt gekeken welke media er wordt gebruikt om bijvoorbeeld het nieuws te bezichtigen. Een werknemer kan het nieuws nog steeds bekijken via een papieren krant of hij kan al volledig gedigitaliseerd zijn en de laatste nieuwtjes bekijken via een app op zijn of haar smartphone.

Alle vlakken waarop een werknemer digitaal kan zijn worden ondervraagd in deze scan. Zo gaan we bij social media o.a. volgende vragen stellen: “Maak je gebruik van Social media?” en “Gebruik je professionele social media zoals bv. LinkedIn?”. Andere onderwerpen, zoals in welke mate de technologie op het werk wordt begrepen en gebruikt alsook de attitude van de werknemers tegenover bestaande en nieuwe technologieën, worden onderzocht.

Met al deze gegevens stellen wij een profiel op van iedere gebruiker en kijken we hoe we deze werknemer op de meest effectieve manier kunnen bijscholen. Deze bijscholing zal zich tot de werknemer richten in de vorm van een app. Om de vooruitgang van de werknemers en hun bereidwilligheid om hieraan te participeren te verhogen, maken we gebruik van gamification. Dit wil zeggen dat de app gebruik maakt van interactieve elementen die het aangenamer maken om deze app te gebruiken. 

Wil je weten hoe het met jouw werknemers gesteld is? Of ben je van plan je bedrijf te digitaliseren en je wilt jouw werknemers voorbereiden? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Wens je graag meer informatie over digitale transformatie?
Contacteer ons

Helga Telegdi
Helga Telegdi

Digitale Strategie

Je wilt graag jouw digitale aanwezigheid vergroten, maar je hebt geen idee hoe?

Lees meer
Ine Phlypo
Ine Phlypo

Social Media Plan

Resultaten behalen lukt pas bij een consistente en strategische toepassing.

Lees meer
Xaveer Rumbaut
Xaveer Rumbaut

Resultaat boeken met Performance Marketing

Haal een hogere ROI op jouw marketing campagnes met de datagedreven performance marketing aanpak. 

Lees meer
Tom De Baere
Tom De Baere

Content Marketing

Content marketing is de centrale pijler binnen moderne marketing.

Lees meer