Heb je een vraag over E-mail marketing?
Ik heb een vraag

E-mail marketing

92% van de bedrijven beweert aan e-mail marketing te doen. Slechts 39% personaliseert zijn e-mails. Stuur je nog altijd dezelfde e-mail naar al jouw klanten? Dan is het dringend tijd om aan e-mail marketing te doen. Wij kunnen jou daarbij helpen.Email Marketing


Wat is de betekenis van e-mail marketing?

Xaveer Rumbaut
Xaveer Rumbaut

Maak in 6 stappen het ideale email marketing plan

    Email marketing is één van de meest efficiënte en tegelijkertijd één van de zwaarst

Lees meer »

E-mail marketing is in zijn meest simpele vorm het gebruik van e-mails om je onderneming te promoten. Het wordt gebruikt om relaties op te bouwen met potentiële klanten, huidige klanten op de hoogte te houden, coupons te verzenden, customer loyalty te verbeteren en vele andere zaken.

Sommigen denken dat e-mail marketing verouderd is. E-mail marketing is actueler dan ooit. Spam en massamailings zijn geëvolueerd naar 1 op 1 mailings. Met de huidige technologie zijn we in staat iedereen een persoonlijke e-mail te sturen. Zo krijgt de ontvanger enkel relevante en interessante informatie toegestuurd. Dit maakt van e-mail het perfecte kanaal om met jouw klanten in contact te staan.

Waarom e-mail marketing?

Doe je nog niet aan e-mail marketing? We lijsten kort eens de voordelen op en waarom je aan e-mail marketing zou moeten doen. 

 1. E-mail marketing heeft veel bereik en toont je bericht aan veel mensen
 2. Zeer flexibel en relatief eenvoudig op te zetten. Het past zich makkelijk aan naar de wensen van de klant.
 3. Het is schaalbaar. De inspanning om 1 email te verzenden staat ongeveer gelijk aan het verzenden van 100.000 e-mails.
 4. Gemakkelijk om uw boodschap te segmenteren en te personaliseren.
 5. Goedkoop en weinig risicovol.
 6. Converteert nog altijd beter dan social media marketing.

Indien je nog niet aan e-mail marketing doet is dit duidelijk een gemiste kans.

E-mail strategie

Bij e-mails denken velen onmiddellijk aan reclame of spam. Het verzenden van e-mails reikt verder dan mensen lastigvallen. Zomaar e-mails uitsturen heeft geen nut. Om succesvol e-mails uit te sturen is er een doordachte strategie nodig.

Helga Telegdi
Helga Telegdi

Hoe overwin je de battle van de inbox?

De laatste jaren evolueert e-mail marketing steeds meer naar subscriber-centricity. Merken focussen

Lees meer »
  1. Bepalen van het doel. Waarom gaan we e-mails versturen? Wat willen we bereiken met e-mail marketing? Willen we onze brand versterken? Een nieuw product promoten? Klanten informeren? Klanten ondersteunen in hun verkoopproces? Of willen we het allemaal?  Het bepalen van een doel geeft ons een duidelijker idee van de campagne. Weten wat we willen bereiken is de eerste stap in een e-mail marketing strategie.
  2. Begrijp je klanten. Iedere klant is anders en heeft zijn eigen interesses. Bij e-mail marketing is het belangrijk om over zoveel mogelijk informatie over je klanten te beschikken. Welke producten heeft hij aangekocht? Koopt de klant vaker producten? Waar woont de klant?
   Een belangrijk onderdeel hierbij is het synchroniseren van je CRM-systeem met het e-mail platform. Via het CRM systeem beschikken we over alle data van jouw klanten.
  3. Segmenteer. Beschik je over voldoende informatie dan kunnen we de klanten segmenteren. Dit houdt in dat we klanten met dezelfde eigenschappen in groepen gaan onderverdelen. 
  4. Personaliseer. Personalisatie gaat verder dan iemand aanspreken met zijn naam in het begin van de e-mail. De e-mail is gepersonaliseerd op basis van zijn interesses. We proberen enkel relevante content te sturen. Door op de interesses van de klant in te spelen verhoogt de conversie van e-mails.
  5. Meten en evalueren? Na iedere campagne gaan we na of we ons doel bereikt hebben. Wat zijn de volgende stappen? Hoe kan het (nog) beter? 

E-mailadressen verzamelen

Jouw e-mail marketing staat of valt natuurlijk met de adressenlijst. Vroeger werden vaak lijsten met e-mailadressen gekocht. Gelukkig is dit verleden tijd. Er zijn veel andere opties om emailadressen te verzamelen.

 1. Gebruik de e-mailadressen van jouw bestaande klanten. Zij kennen je onderneming en zullen vast en zeker interesse hebben in de boodschap die je te vertellen hebt.
 2. Voorzie een opt-in op je website waar mensen hun e-mailadres kunnen nalaten. Dit kan je doen door mensen zich te laten inschrijven op je nieuwsbrief, hun contactgegevens nalaten op de contactpagina, …
 3. Voorzie downloadbare content op je website die beschikbaar is als mensen hun e-mailadres nalaten.
 4. Verzamel e-mailadressen via social media zoals Facebook, LinkedIn, Twitter,...

MailChimp

MailChimp is een software om e-mail lijsten, nieuwsbrieven, automatische campagnes en veel meer te creëren. Mailchimp is een van de meest gebruiksvriendelijke e-mail platformen op de markt. Je hoeft geen programmeur te zijn om een mooie mail op te maken. Daarnaast heeft Mailchimp heel wat tools in huis om je e-mail lijsten en e-mailcampagnes te beheren. Het voordeel van Mailchimp is dat het bijna met ieder platform een integratie heeft. Dit laat ons toe om ook complexe campagnes op te zetten.

Design & templates

Met de intrede van smartphones en tablets worden e-mails niet langer enkel op een vaste computer gelezen. Ieder toestel heeft zijn eigen formaat. Bij het uitsturen van een e-mail dient hier rekening mee gehouden worden. Hoe jouw e-mail wordt weergegeven op de verschillende toestellen hangt af van de template. Wij maken enkel gebruik van ‘responsive’ templates. Dit houdt in dat het formaat van de e-mail zich automatisch aanpast naar het schermformaat van de gebruiker. Door met templates te werken hoeven we maar één keer jouw mail op te stellen. Je kan deze template nadien blijven gebruiken zonder dat wij hier niet tussen hoeven te komen. 

Het design van de template doen we in samenspraak met de klant. We beginnen met een UX-design van jouw template. Dit houdt in dat we een abstract ontwerp maken dat weergeeft waar we alle content elementen in de e-mail plaatsen. Ons doel is een overzichtelijke mail op te maken die goed converteert. Eenmaal de User Experience (UX) van jouw  e-mail bepaalt is, gaan we over tot het ontwerpen van de e-mail. In samenspraak met de klant maken we een ontwerp dat naadloos aansluit bij zijn corporate identity.

Marketing automation

Jonas Verhaeghe

Implementeer Marketing Automation

Lees meer »

Met marketing automation kunnen we een deel van het marketingproces automatiseren. Een belangrijk onderdeel van marketing automation zijn e-mails. Het laat ons toe jouw mails automatisch te verzenden naar de juiste personen nadat ze een bepaalde actie hebben uitgevoerd.

We doen dit door volledige e-mail flows uit te werken. Dit houdt in dat we vooraf bepalen wanneer iemand een e-mail moet ontvangen. Bezoekt jouw klant je website, dan kunnen we met marketing automation ervoor zorgen dat hij een uur later een e-mail ontvangt met bijvoorbeeld de laatste promoties. De toepassingen met marketing automation zijn haast oneindig en het is een specialisatie op zich. Bij Invisible Puppy hebben we ook de nodige experts in huis om jou bij te staan met marketing automation.

Wens je meer informatie omtrent e-mail marketing?
Contacteer ons

Jonas Verhaeghe
Jonas Verhaeghe

Marketing Automation

Dit is kortweg het automatiseren van marketing acties om klanten te inspireren om over te gaan tot actie.

Lees meer
Helga Telegdi
Helga Telegdi

Digitale Strategie

Je wilt graag jouw digitale aanwezigheid vergroten, maar je hebt geen idee hoe?

Lees meer
Xaveer Rumbaut
Xaveer Rumbaut

Resultaat boeken met Performance Marketing

Haal een hogere ROI op jouw marketing campagnes met de datagedreven performance marketing aanpak. 

Lees meer
Jonas Verhaeghe
Jonas Verhaeghe

Wat is Marketing Automation?

Lees meer