Heb je een vraag over Marketing Automation?
Ik heb een vraag

Marketing Automation

Dit is kortweg het automatiseren van marketing acties om klanten te inspireren om over te gaan tot actie.Marketing automation is vandaag een topprioriteit bij moderne marketers. In combinatie met inbound marketing en content marketing zorgt marketing automation ervoor dat je klanten aantrekt met de juiste boodschap op precies het juiste moment.Marketing Automation

Wat Is Marketing Automation? 

Jonas Verhaeghe
Jonas Verhaeghe

Wat is Marketing Automation?

Lees meer »

Marketing automation is een bijzonder krachtige en moderne manier van communiceren met klanten en prospecten met als doel leads te genereren, de ultieme klanten-ervaring te creëren en efficiënter aan marketing te doen.

Je kan het zien als een ecosysteem van technologieën (software) met een tweeledig doel:

  • Het ondersteunen van marketing en communicatieteams in het uitrollen en de impact te meten van hun campagnes via automatisatie en betere integratie, om zo tijd vrij te maken en zich te richten op hun kerntaak.
  • Meer touchpoints en een betere interactie met contacten opzetten, om zo de ervaring die ze hebben met je merk te verbeteren en een impact te creëren op de ‘business’.  

Platform Selectie

Om je op een neutrale manier te kunnen helpen hebben we geen formele bindingen met technologie-leveranciers. Maar we hebben expert hands-on ervaring met de belangrijkste platformen, zoals Hubspot, SharpSpring, Marketo, Eloqua (Oracle), IBM Marketing Cloud en Pardot (SalesForce). Daardoor kunnen we je helpen met het selecteren, implementeren, en het gebruiken van het juiste platform dat bij jou past.

Marketing Automation Strategie

Meer (en betere) leads verzamelen en de ervaringen die je klanten met jou hebben verbeteren.

Daar zijn waar jouw (potentiële) klanten zijn, en dit 24/7.

Marketing Automation kan hierin een belangrijke rol spelen. Dergelijke platformen hebben een fundamentele impact op de manier waarop aan marketing en communicatie wordt gedaan. Het op een succesvolle manier selecteren en implementeren van marketing automation, is op dit moment dan ook een ‘hot topic’ binnen veel organisaties. We stellen vast dat iedereen wel praat over marketing automation, maar dat er slechts weinig bedrijven mee aan de slag gaan. Laat staan het succesvol kunnen toepassen.

Als onafhankelijke adviseur, dus vrij van bindingen met marketing technologie-leveranciers, helpen onze experten jou met het kiezen, opzetten, uitvoeren van campagnes, en optimaliseren van je marketing automation.

Lead Nurturing

Romana De Bruyne
Romana De Bruyne

Advanced Content marketing opleiding

Lees meer »

Marketers zetten marketing in om meer en betere leads te genereren, productiviteit te verbeteren en de conversie te verhogen. De techniek ondersteunt prospecten met relevante informatie tijdens de volledige levenscyclus, wat zorgt voor een betere gebruikerservaring en binding met je bedrijf.

Het online klik- en leesgedrag wordt continue en individueel per prospect of klant bijgehouden, waardoor je een beter inzicht in de behoeften krijgt. Dat zorgt ervoor dat je een beter beeld krijgt wanneer een lead klaar is voor verkoop, en dat de verkoopafdeling zich kan richten op gekwalificeerde leads.

Customer Journeys Automatiseren

Met marketing automation registreer je de hele keten van online en offline interacties met een prospect of een lead. Deze techniek maakt van een anonieme online bezoeker een prospect en uiteindelijk een kwalitatief goede lead, op basis van hun gedrag en behoefte.

Marketing automation laat toe dat je precies weet welke pagina’s iemand op een site bezoekt, welke formulieren hij online invult, etc. Door een klant of lead te volgen leer je hem beter kennen. Met de informatie die je verzamelt, bouw je een profiel op. 

Een geautomatiseerd proces zorgt ervoor dat die gebruiker ook daadwerkelijk de informatie krijgt die hij echt wil, óp het moment dat hij dat wil krijgen tijdens zijn aankoopproces.

Marketing Technology Stack

Een Marketing Technology Stack is een groep aan technologieën die een marketer gebruikt om marketing activiteiten uit te voeren, te analyseren en te verbeteren over de Customer Lifecycle. De focus van marketing technologieën is het verbeteren van de interne communicatie, de impact van van marketing activiteiten meten en klanten bereiken.

Bij het samenstellen van een Marketing Technology Stack wordt gekeken naar welke technologieën het best aansluiten bij de noden van de klant. Een tool is geen strategie. Natuurlijk vergelijken we de verschillende software pakketten op basis van hun features. De echte meerwaarde is terug te vinden in hoe je de tool inzet om uw strategie toe te passen en een meerwaarde te creëren in de Customer Experience.

Klaar voor de volgende stap?
Contacteer ons

Tom De Baere
Tom De Baere

Customer Journey & Buyer Persona's

Weet je wel echt wie jouw klanten zijn?

Lees meer
Tom De Baere
Tom De Baere

Content Marketing

Content marketing is de centrale pijler binnen moderne marketing.

Lees meer
Ine Phlypo
Ine Phlypo

Social Media Plan

Resultaten behalen lukt pas bij een consistente en strategische toepassing.

Lees meer
Jonas Verhaeghe
Jonas Verhaeghe

Implementeer Marketing Automation

Lees meer