Heb je al verschillende methodes geprobeerd om hoger te scoren in Google? Geen zorgen, naast het uitstippelen van jouw strategie, zijn onze digitale puppy’s deskundig in het uitwerken van audits. Auditing omvat het meten en controleren van uw online bezoekersstatistieken als onafhankelijke derde partij, en het formuleren van aanbevelingen.
Online audit
Indien je een algemeen beeld wenst van jouw website, kan je opteren voor een online audit. Deze audit geeft je gratis advies en praktische tips van onze experts. Deze quick wins zullen je helpen bij het optimaliseren van je website.
We analyseren je huidige digitale aanwezigheid op basis van enkele domeinen:
- Zoekmachine optimalisatie (SEO): Op welke manieren kan je website technisch en algemeen geoptimaliseerd worden om online beter gevonden te worden? Hierbij bekijken we de achterliggende code van je website en de content en keywords die op je pagina's staan.
- Gebruiksvriendelijkheid (UX): Vind de bezoeker gemakkelijk de weg doorheen jouw website of blijven de meeste bezoekers ergens haken? Wij doen de test en geven je enkele optimalisaties mee.
- Sociale Media: Hoe kan je social media efficiënter inzetten om jouw doelen te bereiken?
SEO audit
Een SEO audit is een uitgebreide audit die de start vormt van een volledig SEO traject. Deze audit wordt in een document gegoten met een gedetailleerde uitleg van onze analyse mogelijke verbeterpunten.
We analyseren elk onderdeel dat een invloed kan hebben op de zichtbaarheid van jouw site en de bereidwilligheid van potentiële klanten om op jouw website link te klikken.
Huidige status
Eerst en vooral onderzoeken we de huidige status van je bedrijf en jouw online aanwezigheid. We kijken of je bedrijf wordt gevonden door de klanten, m.a.w. heeft Google je website pagina’s geïndexeerd?
Delhaize - goed kopen, goed eten
Delhaize België behoort tot Delhaize Group, een internationale voedingsdistributeur. Invisible
Lees meer »Bij SEO gaat het er uiteindelijk om, om zo veel mogelijk relevante bezoekers naar de website te sturen. Via Google Analytics en Google Search Console kunnen we zien hoeveel organisch verkeer er op jouw website beland.
Nadat alle pagina’s zijn geïndexeerd, bekijken we welke pagina’s effectief trafiek genereren via Google, welke zoekwoorden ervoor zorgen dat jouw pagina’s gevonden worden en waar in de Google ranking jouw pagina’s zich bevinden met die zoekwoorden.
Je kan niet alleen via Google verwezen worden naar jouw website. Andere websites, zoals nieuwsbladen of sector gerelateerde sites, kunnen ook naar jouw website verwijzen. Deze “inbound links” zijn een heel belangrijke SEO factor.
Hoe meer autoriteit een website heeft, hoe sneller Google de pagina’s van die site bovenaan de zoekresultaten zal plaatsen. Deze autoriteit wordt onder meer bepaald door het aantal jaar een website online is, het aantal bezoekers dat een website heeft en de kwaliteit van de content op de website.
Als laatste onderdeel van de huidige status wordt bekeken of er een blog aanwezig is en of deze regelmatig met relevante informatie wordt geüpdatet .
Head content
Als we de hoofd content onderzoeken betekent dat dat we kijken naar de samenvatting van iedere pagina die verschijnt in de zoekresultaten van zoekmachines. Het correct invullen van deze gegevens zorgt ervoor dat meer mensen op jouw links klikken in plaats van op een andere link. Dit gaat onrechtstreeks zorgen voor een hogere score in de Google ranking.
De hoofd content is onderverdeeld in 3 onderdelen. Een eerste onderdeel is de meta titel. Dit is het eerste dat potentiële bezoekers zien, dus is het zeer belangrijk dat je deze titels kort genoeg houdt. Juist onderaan de meta titel vind je de URL. Hoe gemakkelijker deze te lezen is voor mensen, hoe beter hij ook te lezen is voor zoekmachines. Ten slotte vind je onderaan de meta description, een korte beschrijving die je pagina samenvat en die ook niet te lang mag zijn.
Body content
Europ assistance lanceert nieuwe website
Europ Assistance is wereldwijd een van de belangrijkste spelers op vlak van bijstand en
Lees meer »Hier kijken we naar de inhoud van jouw website. In eerste instantie onderzoeken we of de juiste header tags zijn gebruikt op de juiste plaats. Vervolgens bekijken we alle afbeeldingen. De juiste grootte en beschrijving van de afbeelding zijn essentieel voor een goede SEO optimalisatie. Daarnaast wordt in elk onderdeel van de site, dat zichtbaar is voor zoekmachines, de keywords bekeken. Deze keywords zijn de basis van elke goede SEO strategie.
Technische aanbevelingen
In dit onderdeel wordt de technische kant van jouw site bekeken. We bekijken of meerdere domeinen dezelfde pagina weergeven, wat niet goed is voor je SEO score. Daarnaast wordt ook gekeken of het getoonde zoekresultaat zich aanpast aan je fysieke locatie en of er sprake is van een breadcrumb structuur zodat gebruikers zich makkelijker kunnen oriënteren op de website.
Bij de technische aanbevelingen bekijken we ook of Google tools, zoals Google Analytics en Google Search Console aanwezig zijn en of je website een sitemap, robots.txt, canonical tag en HREFlang tag heeft. Hierop volgt een test of jouw website mobielvriendelijk is en of de pagina’s snel genoeg laden.
Ten slotte volgen er achteraan het document nog een aantal externe SEO ranking factoren die je nog wat meer tips geven over hoe je jouw website kan optimaliseren. een handige checklist op dit SEO proces efficiënt te onderhouden.
Website audit
Wil je toch nog iets verder gaan dan een online audit, maar geen SEO traject starten? Dan kunnen we je van dienst zijn met een website audit. Onze website audit wordt opgesteld rond 3 thema's: technische zoekmachine optimalisatie, content zoekmachine optimalisatie en user experience.
Technische SEO
In de technische SEO bekijken we gelijklopende dingen als in de SEO audit. Ook hier onderzoeken we de image Alt tags, URL structuur, header tags, aanwezigheid van een robots.txt bestand en sitemap, HREFlang tag, mobielvriendelijkheid en of er een Google analytics account verbonden is met de website.
Daarnaast onderzoeken we ook de HTTPS, dit staat voor Hyper text Transfer Protocol en slaat op de verbinding die jouw site heeft met de server. Het hebben van een HTTPS verbinding is voordelig voor jouw SEO.
Als laatste onderdeel van deze technische SEO kijken we naar jouw “www” resolve. Indien dit niet ingevoegd is zullen zoekmachines die jouw website bezoeken zonder “www” als een andere versie van je website zien en is dit nadelig voor jouw SEO score.
Content SEO
Net zoals in de SEO analyse wordt in het content SEO deeltje de metadata, blog (hier ook de plaatsing van de blog op een subdomein), keywords, en de aanpassing op fysieke locatie van de klant onderzocht.
Het is belangrijk dat elke website een FAQ integreert. Een goed opgestelde FAQ pagina kan je Google ranking verhogen. Niet alleen Google, maar ook klanten houden van een goed geformuleerde en makkelijk vindbare FAQ.
Vervolgens onderzoeken we de grootte van je tekst. Als zoekmachines het voor het zeggen hebben: “hoe langer, hoe beter”. En wat als jouw bezoeker opeens een pagina niet vindt? Dan is het belangrijk dat je een goed opgebouwde 404 pagina integreert.
Ten slotte bekijken we of er voldoende media verticaal beschikbaar zijn. Zo kunnen klanten de media gemakkelijker met de smartphone raadplegen. En we kijken of de verschillende pagina’s naar elkaar linken.
User experience
De klant moet bepaalde zaken gemakkelijk op jouw website kunnen zien en doen. In dit onderdeel onderzoeken we of de bezoeker in één seconde kan weten wie je bent en of de bezoeker in drie seconden jouw USP/waarden kan ontdekken. Nadat de bezoeker dit heeft gevonden, moet hij in staat zijn om binnen de tien seconden het doel van de website te vinden.
Als jouw bezoeker aangenaam en op zijn of haar gemak door jouw website kan scrollen, dan staan ze meer open voor conversie. We kijken of de paginasnelheid optimaal is, want een trage snelheid kan nadelig zijn voor jouw website. Vervolgens kijken we of er Call to actions aanwezig zijn en of deze duidelijk geplaatst zijn op de pagina. Zorg ook dat er genoeg whitespace is op de pagina’s zodat de bezoeker rustig kan scrollen door jouw website. Daarnaast onderzoeken we of jouw navigatiestructuur duidelijk en overzichtelijk is opgesteld.
Daar waar we vroeger onze producten/diensten centraal konden zetten en verkoop genereren, is het nu van cruciaal belang om de klant centraal te zetten. Een Customer Centric website zal een goede beoordeling krijgen in deze audit. Ten slotte, Als kers op de taart, bekijken we wat de algemene gebruikerservaring is.
Wenst je graag meer informatie over de verschillende audits?