Heb je een vraag over Online adverteren?
Ik heb een vraag

Online adverteren

Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om geïnteresseerde bezoekers naar je website te sturen. Marketing Campagnes voeren om jouw doelstellingen te bereiken zijn tegenwoordig onmisbaar. Hiervoor kan je naast offline ook verscheidene online advertentiemogelijkheden exploreren.Online adverteren

Wat is online advertising?

Bostoen kiest resoluut voor een nieuwe online aanpak

Bostoen biedt woonprojecten aan en realiseert bouwprojecten. Met de toenemende aandacht voor

Lees meer »

Online advertising is een marketing strategy waarbij als medium het internet gebruikt wordt om meer bezoekers naar een website te leiden. Online marketing laat toe de ontvanger te targetten op interesse en surfgedrag zodat jouw boodschap enkel aan relevante personen getoond wordt.

Online marketing is doorgaans veel goedkoper dan klassieke marketing in tijdschriften, banners of op televisie en radio. Het zeer gedetailleerd targetten van personen laat marketeers toe de juiste boodschap over te brengen aan de juiste persoon. Dit maakt jouw boodschap persoonlijker, relevanter en aangenamer voor de ontvanger. Bovendien heeft online marketing als voordeel dat alles gemeten kan worden en onmiddellijk de impact van je reclamecampagne bepaald kan worden.

Google

Google is een van de pioniers in het ontwikkelen van een online advertising platform. Google is het meest mature platform en heeft wereldwijd het grootste marktaandeel in online advertising. 

Advertising op google kunnen we onderverdelen in twee grote groepen: Search ads en Display network. Beide zijn totaal verschillend en hebben elk hun plaats in het beslissingsproces van de consument.

Search ads

Dit zijn de traditionele advertenties die je ziet als je zoekt op google. Boven de organische resultaten staan gebruikelijk 2-3 advertenties. Hier kan je targetten op specifieke keywords die personen intypen tijdens hun zoekopdrachten. Door middel van een online veiling kan je bieden op deze keywords. Hoeveel je biedt en hoe relevant je website is voor dat keyword bepalen de plaats die je krijgt in de google resultaten.

Met 90% van alle online zoekopdrachten wereldwijd die gebeuren op google is dit een zeer krachtig platform om aan online advertising te doen.

Yarah Van Rompaey
Yarah Van Rompaey

Google Analytics Opleiding: basis

Lees meer »

Display Network

Dit zijn advertenties buiten de google search. Google heeft een groot netwerk aan websites zoals Gmail en youtube waar je een tekst, afbeelding en video advertentie kan plaatsen. Ze werken ook samen met miljoenen andere website om op te adverteren. Dit maakt van Google Display Network het advertentieplatform met het grootste bereik in de wereld. 

Google shopping

Wanneer mensen op google zoeken naar product, toont google advertenties van producten op basis van hun zoekopdracht. Deze promoties komen helemaal bovenaan in Google te staan, voorzien van een foto. Dit zorgt ervoor dat deze advertenties onmiddellijk opvallen en in het oog springen van de gebruiker. Google shopping is een zeer efficiënte tool om te adverteren naar mensen die actief op zoek zijn om iets te kopen. Verkoop je online producten en heb je een webshop? Dan mag Google shopping niet ontbreken aan jouw marketingmix.

Youtube

Youtube is het videoplatform van Google dat dagelijks miljoenen bezoekers heeft die de meest uiteenlopende onderwerpen opzoeken. Waar youtube vroeger een platform was om grappige videos op te bekijken, is het vandaag uitgegroeid tot een volwaardig en impactvol mediakanaal. Youtube is zeer populair bij de jongere bevolking. Onderzoek toont aan dat jongeren steeds vaker traditionele media zoals televisie links laten liggen voor diensten als youtube. 

Waarom adverteren op youtube?

Youtube laat je toe te adverteren op kanalen waar je doelgroep actief op is. Zo is het mogelijk om visgerief te adverteren op video’s waar mensen tips geven om te vissen. Youtube laat je dus toe naar een zeer specifieke doelgroep te adverteren.

Als we reclamekosten van youtube vergelijken met de reclamekosten op traditionele lineaire media zoals tv, zien we dat de kosten om te adverteren aanzienlijk lager zijn. Eén weergave aan jouw doelgroep op youtube kost gemiddeld slechts 2 cent. Eenmaal iemand gekeken heeft kunnen we dit met youtube ook bijhouden en hem nadien een andere advertentie tonen die meer in detail gaat over jouw product.

Youtube is het grootste videoplatform ter wereld en kan een zeer goede tool zijn in jouw marketingstrategie.

Social Media

Romana De Bruyne
Romana De Bruyne

Opleiding sociale media marketingstrategie

Lees meer »

“Be there where the people are”. 90% van de bevolking is actief op een social medium. Zowel aan B2C en B2B heeft social media veel te bieden. Onze experts hebben kennis van alle social media kanalen zodat we zeker jouw doelgroep kunnen bereiken.

Facebook

Facebook is uitgegroeid tot het grootste sociaal netwerk in de wereld. Bijna iedereen is tegenwoordig actief op Facebook. De grote meerwaarde van Facebook is dat ze beschikken over een enorme hoeveelheid data van hun gebruikers. Op basis van deze data kunnen we zeer gericht adverteren. 

Facebook heeft als voordeel dat je enkel betaalt als iemand op jouw advertentie klikt. Een advertentie kan 100 maal getoond worden en als niemand er op klikt, dan heb je gratis awareness voor jouw product.

Instagram

Instagram maakt deel uit van Facebook en heeft toegang tot de data waarover Facebook beschikt. Dit laat toe zeer gericht te adverteren. Instagram heeft een jonger publiek dan Facebook en is veel visueler. Adverteren op Instagram is zeer interessant als je een lifestyle product hebt zoals reizen of kleren. Hoe visueler je product hoe beter het zal scoren op Instagram.

LinkedIn

Romana De Bruyne
Romana De Bruyne

Opleiding succesvol adverteren via sociale media

Lees meer »

LinkedIn is hét sociale netwerk voor professionelen. Op LinkedIn maken mensen connectie met mensen die ze kennen op zakelijk niveau. LinkedIn is het B2B-advertentie kanaal bij uitstek. LinkedIn laat je toe met jouw advertenties te targetten op basis van iemand zijn functie binnen een bedrijf en de grootte van het bedrijf waar hij werkt. Zo ben je zeker dat de juiste decision maker in een bedrijf jouw advertentie te zien krijgt.

Adverteren op LinkedIn is iets duurder dan adverteren op andere sociale media, maar is zeker zeer effectief als je een B2B product verkoopt.

Pinterest

Pinterest is een online prikbord/ moodboard waar mensen vooral visuele zaken ‘pinnen’. Pinterest is het medium bij uitstek als je potentiële klanten wil aanspreken die zich in de exploratie fase bevinden. Veel mensen gebruiken pinterest om bijvoorbeeld mooie kamers/ elementen van een huis op te slaan om ze later te gebruiken bij hun inrichting. Op Pinterest kan er zeer goedkoop en zeer gericht geadverteerd worden op basis van de keywords die personen ingeven in de zoekbalk. Heb je een visueel product of een product waar mensen van dromen? Dan is Pinterest hét platform bij uitstek om op te adverteren. 

Waze

Waze is een populaire gps app die je route aanpast aan de huidige verkeerssituatie. Waze heeft verschillende advertentietypes. Je kan jouw zaak laten voorkomen in de zoekopdrachten, prominent aanwezig zijn op de map of een reclamebanner weergeven als de gebruiker stilstaat met de auto.  Als retailer of restauranteigenaar kan het interessant zijn om mensen te bereiken die zich in de buurt van jouw zaak bevinden of zoeken naar sectorgerelateerde elementen.

Remarketing

Remarketing ook retargeting genoemd is een gepersonaliseerde advertentiecampagne voor gebruikers die interactie hebben gehad met jouw content of jouw website bezocht hebben. Het idee achter remarketing is gebruikers aanspreken die jouw naam al kennen en er om die reden ook een hogere kans is dat ze de volgende stap in het verkoopproces zetten. Het doel is niet de gebruiker te stalken maar hem een op verschillende momenten op een gepersonaliseerde wijze te contacteren. Retargeting via google network display blijkt een zeer effectieve wijze te zijn om een potentiële klant verder te boetseren tot hij klaar is om te converteren.

Remarketing bestaat uit 3 stappen:

  1. De gebruiker bezoekt jouw website of heeft interactie met content van jouw merk.
  2. We taggen deze gebruiker met een cookie en voegen hem toe aan een remarketinglijst.
  3. We tonen advertenties aan gebruikers op de lijst.

Wens je meer informatie over online adverteren?
Contacteer ons

Ine Phlypo
Ine Phlypo

Social Media Plan

Resultaten behalen lukt pas bij een consistente en strategische toepassing.

Lees meer
Laurens Gozin
Laurens Gozin

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Iedereen wil vanboven komen te staan in Google. Zoekmachine optimalisatie maakt dit voor je mogelijk.

Lees meer
Laurens Gozin
Laurens Gozin

Grote fouten die KMO's maken - De Google Ads Editie

Dag digitale vriendjes en vriendinnetjes, hier ben ik opnieuw met een stukje geschreven online advertising wijsheid. Ditmaal vertel ik jullie waar je ...

Lees meer
Romana De Bruyne
Romana De Bruyne

Hoe succesvol converteren met adverteren via social media?

Yes! Je fan heeft het product van zijn dromen gevonden. Jij lacht - achter je computer met je vingertoppen op elkaar gedrukt. "En dat allemaal door ...

Lees meer