Heb je een vraag over Performance Marketing?

Ik heb een vraag

Performance Marketing

Performance marketing is de oplossing om een hoge ROI op online advertenties te behouden.Vroeger gingen mensen online, nu zijn ze online. Onze dagelijkse handelingen worden continu beïnvloed door wat er zich online afspeelt. Online adverteren en wachten tot de aanvragen/ verkopen binnenkomen is verleden tijd. Zonder het nauwkeurig monitoren van jouw online advertenties behalen online campagnes steeds moeilijker hun ROI. Performance marketing

Wat is performance marketing?

Performance marketing maakt jouw marketing campagnes performanter door de volledige ketting aan interacties in kaart te brengen. Waar vaak enkel gekeken wordt naar de eerste interactie (een klik op een advertentie) en de eindconversie (aanvraag offerte of verkoop) gaan wij een stap verder en meten ook wat er tussen de eerste interactie en de conversie plaatsvindt. Door onze bewezen aanpak en expertise zijn we instaat 25% meer conversie te halen met hetzelfde budget.

Xaveer Rumbaut
Xaveer Rumbaut

Hoe word ik een Growth Marketing haai?

Storm. Jouw industrie zit in een gigantische storm. Velen zullen verdrinken. Slechts enkelen zullen

Lees meer »

Hoe gaan we te werk:

  • Traffic building (Via SEA, SEO, email, Affiliate, social media (organic en advertising), push notifications, print, sms,..)
  • Lead generation 
  • Analytics, tracking en reporting opzetten om te meten wat écht telt.
  • Content, copy en product aanpassingen
  • Conversie optimalisatie adhv AB testen
  • Retention en loyalty crafting
  • Nieuwe technologie implementeren

Tracking

Het grote voordeel van online marketing tegenover traditionele marketing is dat we alle interacties kunnen tracken. Het tracken van online interacties gebeurt aan de hand van tags die we inladen op jouw website en andere websites. Als iemand op je advertentie klikt zijn we instaat hem overal te volgen. Dit heeft als meerwaarde dat we perfect weten waar hij zich bevindt in de customer journey waardoor we beter op zijn noden kunnen inspelen.

We kunnen alle potentiële klanten op een persoonlijke manier benaderen, wat de conversie verhoogt.

Data

Doordat we alle interacties van je potentiële klant tracken beschikken we over enorm veel data. Deze data wenden we aan om inzichten in uw klanten te verwerven. De verkregen inzichten uit de data wenden we aan om de online campagne te optimaliseren. Het is een proces dat zich niet tot één keer beperkt. We doen dit verschillende keren zodat we meerdere optimalisaties doorvoeren en jouw campagne steeds beter afgestemd is. 

Google Tag Manager

Laurens Gozin
Laurens Gozin

Google Tag Manager

Lees meer »
Google tag manager is een tag management systeem dat toelaat om gemakkelijk tags of tracking code aan een website toe te voegen. Met Google tag manager kunnen we gemakkelijk jouw website in verbinding stellen met de diensten van Google, Facebook, Linkedin,...

Met Google tag manager en google analytics kunnen we ook complexe trackings opzetten. Heeft jouw website een formulier staan dan kunnen we perfect nagaan hoe mensen het formulier gebruiken. Vullen ze het in maar verzenden ze het niet? Zien ze het formulier niet omdat het te laag staat? Is het formulier te lang? Al deze zaken kunnen wa tracken met Google Tag manager in combinatie met Google analytics. 

De toepassingen van Google Tag Manager zijn eindeloos en helpen ons uw websitebezoekers volledig te verstaan.

Google Analytics

Google Analytics is een platform van Google waarmee we kunnen traceren hoe mensen uw website gebruiken. Met Google Analytics hebben we een volledig overzicht van wat er zich op uw website afspeelt. Hoeveel bezoekers heb je? Welke pagina’s bezoeken ze? Via welke weg komen ze op jouw website? Google Analytics biedt een antwoord voor al deze vragen.

Daarnaast is google analytics het centrale punt waar we alle website data en advertentiedata samenbrengen. Met Google Analytics monitoren we alle data van alle advertenties. 

Dashboarding

Yarah Van Rompaey
Yarah Van Rompaey

Google Analytics Opleiding (Basic)

Lees meer »

Dashboarding is het visualiseren van al jouw data in één of meerdere overzichtelijk pagina’s. Het visualiseren van de data is in de vorm van grafieken of tabellen. Met een dashboard tool zoals google data studio kunnen we data van verschillende diensten inladen. Zo is het mogelijk om de data van uw email campagnes, website data, advertenties,.. op één plek te centraliseren. Een dashboard gebruikt altijd LIVE data  zodat wat je ziet altijd actueel is. 

Dashboards hebben ook het voordeel dat je ze eenmalig moet opzetten en nadien automatisch een rapport maken. Hierdoor kunnen we veel efficiënter werken en snellere en accuratere beslissingen nemen.

Conversie optimalisatie

Een belangrijke aspect van performance marketing is het optimaliseren van de conversie. Je bestaande website/formulier kan vaak met enkele UI/UX aanpassingen veel beter scoren. Het meten van deze aanpassingen doen we aan de hand van A/B testen.

A/B Testen

Een A/B test is een onderzoek waarbij we twee of meerdere varianten van een website onderling met elkaar vergelijken. De bezoekers worden willekeurig ingedeeld in verschillende groepen, waarbij elke groep een andere versie van de website te zien krijgt. Door het gedrag van de bezoekers in de verschillende groepen te meten en nadien te vergelijken kunnen we bepalen welke variant van de website het best presteert. Hierdoor zullen de conversie van jouw website verhogen.

Wens je graag meer informatie over performance marketing?
Contacteer ons

Xaveer Rumbaut
Xaveer Rumbaut

Featured Opleiding

Performance Marketing

Lees meer
Tijs Van Autreve
Tijs Van Autreve

Google Analytics Advanced

Lees meer
Helga Telegdi
Helga Telegdi

Digitale Strategie

Je wilt graag jouw digitale aanwezigheid vergroten, maar je hebt geen idee hoe?

Lees meer
Thibaut Desseyn
Thibaut Desseyn

Aan de slag met Google Tag Manager [TUTORIAL]

Tags zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij websites. Facebook, Linkedin, Hotjar, Google Analytics... ze willen allemaal toegang tot je website om gegevens te kunnen tracken.

Lees meer