Heb je een vraag over SEO?
Ik heb een vraag

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Iedereen wil vanboven komen te staan in Google. Zoekmachine optimalisatie maakt dit voor je mogelijk.Zoekmachine optimalisatie

Door zoekmachine optimalisatie technieken op jouw bedrijf toe te passen zorgen wij voor een hogere positie in Google en bijgevolg ook voor meer bezoekers, leads en conversies.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

12 krachtige SEO Quick Wins om te scoren in 2023

SEO is een werk van lange adem. Je hebt al verschillende tactieken toegepast om hoger te scoren in

Lees meer »

Zoekmachine optimalisatie of SEO (search engine optimization) is een proces waarbij we de kwaliteit en kwantiteit van bezoekers naar jouw website verhogen met organische zoekmachine resultaten.

Kwaliteit: Het is mogelijk om iedere bezoeker in de wereld naar je website te leiden. Maar als ze naar jouw website komen omdat Google zegt dat je computers verkoopt en in feite actief bent in meststoffen, zijn dat geen kwalitatieve bezoekers. De bezoekers zien iets anders dan ze verwachten te zien. We willen dus enkel bezoekers naar je website leiden die echt geïnteresseerd zijn in jouw dienst/product. 

Kwantiteit: Eenmaal we kwalitatieve bezoekers naar de website leiden, is het van belang dat er ook zoveel mogelijk bezoekers komen. Hoe meer bezoekers, hoe beter.

Organische zoekmachine resultaten: Advertenties zijn voor veel websites een grote bron van bezoekers. Met zoekmachine optimalisatie willen we bezoekers naar jouw website leiden zonder te betalen voor advertenties.

Zoekwoorden analyse

De start van een succesvol zoekmachine optimalisatie traject start met een zoekwoorden analyse of keyword research. Via verschillende tools zoeken we naar het zoekvolume van woorden die gerelateerd zijn aan je bedrijf, product of dienst. Nadien gaan we op basis van verschillende parameters bepalen welke zoekwoorden het best geschikt zijn.

De uitkomst van de zoekwoorden analyse gebruiken we als basis voor de volgende stappen in het zoekmachine optimalisatie proces.

SEO strategie

Optimaliseer voor Zoekmachines met Topic Clusters

  De volgende evolutie in zoekmachine optimalisatie, zo wordt het Topic Cluster Model genoemd. Er

Lees meer »

Een SEO strategie is een plan dat we uitwerken om de vindbaarheid van jouw website te verhogen. Ons doel is een lange termijnoplossing uit te werken om de juiste bezoekers naar je website te leiden.

Centraal in onze SEO strategie staan content clusters. Content clusters zijn een reeks pagina’s die over eenzelfde onderwerp gaan en aan elkaar gelinkt zijn. Het voordeel van content cluster is dat er over één onderwerp heel veel informatie is. Google merkt dit op en zal je content naar boven schuiven in de zoekresultaten. 

Bij het opstellen van content clusters kijken we eerst naar de doelgroep die je wil bereiken. Wat zijn hun interesses? Waar zoeken ze op? Welke content willen ze zien? Met de uitkomst van deze analyse gaan we aan de slag om verschillende pagina’s op te stellen.

Technische SEO

Technische SEO zorgt ervoor dat zoekmachines zoals Google jouw website vlotter kunnen lezen. Hoe beter zoekmachines jouw website kunnen verwerken, hoe hoger je zal scoren.

Op welke velden is technische SEO actief?

 • Crawl: hebben andere websites toegang tot je website?
 • Index: is het voor de zoekmachine duidelijk welke pagina’s hij mag opnemen?
 • Mobile: is jouw website mobiel vriendelijk?
 • Speed: snelle pagina’s zijn cruciaal om je bezoekers gelukkig te houden. Ook Google houdt hier rekening mee.
 • Technologie: maak je gebruik van een zoekmachinevriendelijke technologie of CMS om jouw website te runnen?
 • Hiërarchie: is de content op een logische wijze gestructureerd op je website?

Met verschillende tools kunnen wij nagaan hoe jouw website scoort op vlak van technische SEO. Nadien zijn onze experts in staat de technische SEO van jouw website te verbeteren.

Pagina SEO

Lees meer »

Je optimaliseert best iedere pagina op je website om hoog in Google te scoren. 

De focus bij pagina SEO ligt vooral op:

 • Zoekwoorden analyse: spreek de taal van de gebruiker. De eerste stap bij een goede SEO is een zoekwoorden analyse.
 • Beschrijvende URL’s: Google verstaat net zoals je bezoeker beter simpele en beschrijvende URL’s.
 • Pagina titels: voorzie je titels van keywords.
 • Meta beschrijving: de meta beschrijving van jouw pagina is meer dan een korte tekst geknipt uit de copy van je pagina. Een goede copy is hier belangrijk.
 • Een goede UX: maak je pagina gebruiksvriendelijk voor Google en je bezoekers.
 • Call-to-actions: goede call-to-actions verhogen de UX van jouw website.
 • Gestructureerde data: structureer je content op een manier dat Google het opneemt in zijn snippets.

Bij een goede pagina SEO staat de gebruiker dus centraal. Onze experts helpen jou graag verder bij het optimaliseren van je pagina SEO.

Linkbuilding

Linkbuilding is een proces met als doel (andere) websites naar jouw website te laten linken. Diensten als Google scannen het volledige web en volgen daarbij de links op pagina’s. Iedere link die naar jouw website leidt, wordt door Google gezien als een 'stem' voor je website. Hoe meer stemmen je website heeft, hoe hoger je organisch zal scoren in zoekmachines. Google kijkt ook naar de populariteit van de website waarvan de link komt. Een link op de website van Apple naar jouw website is dus meer waard dan een link op de website van een plaatselijke jeugdbeweging. Naast links van externe websites is het ook belangrijk de pagina’s op je website onderling naar elkaar te linken. 

Redirect plan

Google scant dagelijks het web en geeft vervolgens iedere pagina een score. Hoe ouder je pagina, hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger jouw score bij Google zal zijn. Bij het lanceren van een nieuwe website of het aanpassen van je bestaande website, is het dus niet onbelangrijk de score van je vorige pagina’s te behouden. Dit lossen we op met een redirect plan. Met een redirect plan zijn we in staat tot 85% van je score te behouden.

Bij een redirect plan kijken we welke nieuwe pagina’s vervangen worden. Vervolgens gaan we aan de server melden dat deze pagina niet meer bestaat en te vinden is op een andere pagina. Zo verlies je geen bezoekers die zochten naar een oude pagina en kan Google makkelijker je nieuwe pagina's indexeren.

Wens je graag meer informatie over zoekmachine optimalisatie?
Contacteer ons

Lien Heirbaut
Lien Heirbaut

Websites

Lees meer
Helga Telegdi
Helga Telegdi

Digitale Strategie

Lees meer
Tom De Baere
Tom De Baere

Content Marketing

Lees meer