Stageverslag Joachim

 

JoachimNaam: Joachim Seurynck

Leeftijd: 22 

Opleiding: Bedrijfscommunicatie, KU Leuven

Stageperiode: Februari - Maart 2016

 

6 weken stage, 6 emoties

In februari 2016 lanceerde Facebook vijf nieuwe buttons om de traditionele ‘vind-ik-leuk-knop’ te vergezellen. Die verandering kon wereldwijd op heel wat belangstelling rekenen en ging ook binnen Invisible Puppy niet onopgemerkt voorbij. Een van mijn collega’s kreeg het geniale idee om het puppy-team te laten poseren voor de camera. Een halfuurtje later stond de volgende foto op onze Facebookpagina te blinken.

FacebookIcons_Joachim

In zekere zin vormen de nieuwe ‘reactions’ van Facebook een beetje de rode draad doorheen mijn stageperiode bij Invisible Puppy. Uiteraard kwam de ene emotie vaker en sterker aan bod dan de andere, maar ze zijn toch wel allemaal eens gepasseerd. Reden genoeg dus om mijn stageperiode even toe te lichten aan de hand van Facebooks recentste ‘gadgets’.

 

Marketing, een wondere wereld

 
Mijn eerste dagen op de werkvloer van Invisible Puppy brachten meteen een WOW-gevoel met zich mee. Schermafbeelding_2016-03-21_om_15.31.26Na een korte introductie mocht ik een plaatsje kiezen aan een van de flying desks en kreeg ik mijn eerste officiële taak als stagiair. Rondom mij hoorde ik mijn gloednieuwe collega’s spreken over onder andere ‘SEO’, ‘guerilla marketing’ en ‘marketing automation’, termen die mij slechts vaag iets, of zelfs helemaal niets zeiden. Marketing vormde namelijk niet meteen de hoofdfocus in mijn opleiding Bedrijfscommunicatie. Het keuzevak ‘Online Marketing’ had me wel al enigszins vertrouwd gemaakt met een aantal basisbegrippen, maar het marketingveld is natuurlijk veel te uitgebreid en complex om volledig te behandelen in een vak van twee uur per week.

Het vak heeft wel een belangrijke rol gespeeld in mijn keuze voor Invisible Puppy. Online marketing leek me namelijk een erg toekomstgerichte en sterk gevarieerde sector en ik vond het een boeiende uitdaging om mijn theoretische kennis om te zetten in praktijkervaring. Toch is het wel impressionant als je dan als ‘mini-puppy’ je eerste stapjes in het bedrijf zet. Mijn collega’s stonden me gelukkig vanaf dag één bij, waardoor ik meteen de indruk had dat het wel een aangenaam ‘avontuur’ zou worden. En ik had het bij het rechte eind!

 

Sfeer en gezelligheid

Ik ben erg tevreden over de werksfeer die in het ‘hondenhok’ hing. Schermafbeelding_2016-03-21_om_15.33.45Het puppy-team bestaat immers stuk voor stuk uit fantastische mensen. Propvolle agenda’s waren voor de meeste van mijn collega’s geen uitzondering, maar toch ging het er erg ontspannen aan toe en maakte iedereen tijd vrij voor elkaar. Dankzij de persoonlijke begeleiding, briefings en ‘knowledge transfers’ kon ik al snel betrokken worden bij een aantal leuke projecten. Zo werkte ik na enkele dagen al mee aan het opzetten van een webshop en een aantal promotiecampagnes!

Een aanzienlijk deel van mijn stagetijd heb ik besteed aan een erg interessant project, namelijk het opzetten van een digitale werkplek voor de Vlaamse Overheid. Aangezien het niet erg evident is om op een evidente manier samen te werken tussen tientallen instellingen, was men op zoek naar een online platform om de digitale samenwerking te bevorderen. De geboorte van 'werkplek.vlaanderen.be' was snel een feit. Mijn taken bestonden er bijvoorbeeld in de content te uploaden en de hyperlinks en tags te verzorgen. Tot slot maakten mijn medestagiairs en ik ook een uitstapje naar Brussel om een aantal getuigenissen voor het platform te verzamelen. Leerrijk was het zonder enige twijfel!

 

Trial & error

Schermafbeelding_2016-03-21_om_15.35.18‘Boos’ is misschien niet de juiste term (of in dit geval emoticon), ik zou eerder speken van ‘frustratie’. Iedereen heeft wel eens van die momentjes dat alles lijkt tegen te vallen. Bij het opzetten van websites, bijvoorbeeld, zijn fouten snel gemaakt en als je dan dat ene, kleine foutje in de html-code moet terugvinden, kan dat wel tot enige frustratie leiden.

Anderzijds zorgen zulke situaties er wel voor dat je het opzetten van websites snel onder de knie krijgt. Het ene project houdt uiteraard ook een grotere uitdaging in dan het andere en naar deadlines toe werken kan nu en dan wel eens stresserend zijn. Mindere momenten zijn er dus zeker ook geweest, maar zulke periodes zijn vaak net het leerrijkst.

 

Invisible Funny

Plezierige momenten zijn er in overvloed geweest. Tijdens de lunchbreak kwamen er geregeld interessante verhalen naar boven en ook hilarische anekdotes uit de studententijd van mijn collega’s zijn meermaals aan bod gekomen. De vrijdagse nabesprekingen waren ook keer op keer amusant. Op de eerste ‘zonnige’ dag van 2016 besloten we rond kwart voor twaalf out of the blue om een BBQ te organiseren, ook al was het pas half februari. Die kleine dingen hebben een erg positieve invloed op de team spirit en dragen alleen maar bij aan een aangename werkomgeving.

Nu ik het toch over BBQ’s heb: ook het uitdenken en organiseren van de jaarlijkse BBQ-campagne vormde een van mijn belangrijkste stagetaken. Mijn medestagiairs, Eva en Ine, en ikzelf bundelden onze creativiteit om een origineel concept uit te werken. Heel wat brainstormsessies en werkuren later kwamen we tot een aantrekkelijk resultaat: alle gasten ontvingen een persoonlijke code via de post en kregen op die manier toegang tot een online uitnodiging in de vorm van een ‘infographic’. En dat kon wel gesmaakt worden!

 

Aan alle mooie liedjes komt een einde

Schermafbeelding_2016-03-21_om_15.38.44Zes weken gaan snel voorbij. Enorm snel zelfs. Het zijn erg leerrijke weken geweest, ook al klinkt dat wat clichématig. Ik kwam als onervaren puppy binnen en ga nu als iets meer ervaren puppy/hond naar buiten. Heel wat leuke projecten zijn de revue gepasseerd, gaande van het ontwikkelen van websites, en het opzetten van campagnes tot het opnemen van promotievideo’s en uitwerken van cases.

Schermafbeelding_2016-03-21_om_15.40.00Heel wat variatie dus! En uit elk project heb ik wel iets nieuws opgestoken. Al die interessante opdrachten, de liters koffie die dagelijks gedronken werden, mijn dagelijkse speculooskoekje en mijn geweldige collega’s, ik zal het allemaal erg hard missen. Het zal wat vreemd aanvoelen om na zes weken terug te keren naar de schoolbanken, al zal ik nu wel een fantastische ervaring rijker zijn.

Joachim Seurynck

 

Benieuwd naar andere stageverslagen? 

Ben je geïnteresseerd in een stage bij Invisible Puppy?

Stuur dan jouw cv en motivatie naar jobs@invisiblepuppy.com