Stageverslag Remy

20200928_160932-jpgNaam: Remy Ponteur

Leeftijd: 24

Opleiding: Bedrijfsmanagement - Marketing, HoGent

Stageperiode: September - December 2020

 

 

Twee dagen op kantoor, 53 dagen thuiswerk. 

Toen er eind 2019 een bericht overwaaide uit China dat een virus de ronde deed, leek er niet onmiddellijk reden tot zorgen. Meer dan een jaar later is het duidelijk dat er wel degelijk meerdere redenen waren. Ik had nooit verwacht dat ik mijn stage bijna volledig thuis zou doorbrengen. Maar al die tijd heeft me ook de ruimte gegeven om terug te kijken op de fantastische (én unieke) stage die ik elf weken heb kunnen volgen.

Stage zoeken tijdens een pandemie

Korte versie: niet simpel. Sinds er minder mogelijkheden waren om face-to-face zaken uit te leggen en op te volgen, waren veel bedrijven niet echt happig op een stagiair die van thuis uit werkt. Gelukkig vond ik in augustus Invisible Puppy op aanraden van een vriend die daar vorig jaar stage liep.

De opleiding marketing bij HOGENT is uitgebreid en omvat redelijk wat digitale marketing. Toch kan zo'n opleiding niet mee met de snelheid van verandering, en is er ook te weinig ruimte om onderwerpen diepgaand te bekijken. Eén van mijn hoofddoelen voor mijn stage was dus de kneepjes van het vak te leren van pioniers aan het digitale front. Het was onmiddellijk duidelijk dat dit mijn ideale stageplek was.

Een stressvolle mail en interview later (Ik praat zo graag over mezelf) was het raak: ik mocht bij Invisible Puppy beginnen. Ook kreeg ik bericht dat ik een dag per week op kantoor zou kunnen werken.

Double barrel shotgun praktische ervaring

gifntext-gif

Wat volgde waren elf weken boordevol nieuwe leeropportuniteiten en interessante opdrachten. De ene dag hielp ik websites te optimaliseren voor SEO, de volgende was ik met adverteren op Google en andere platformen bezig. Een introfilmpje voor bezoekende potentieel-stagiairs zelfstandig filmen en editen op twee dagen? Sure. Een audit voor e-commerce opstellen? Waarom niet. Problemen opsporen op websites van klanten? Graag. De kerstactie helpen organiseren? Met veel plezier. Elke dag had ik andere uitdagingen.

Voor alle vragen kon ik ook altijd (digitaal) terecht bij de collega's van Invisible Puppy, die vol enthousiasme mijn eindeloze nieuwsgierigheid beantwoordden met hun diepgaande kennis.

Blijf in u kot

Toen ik begon bij Invisible Puppy werd het systeem gebruikt waar bubbels met een vaste groep personen 1 dag van de week op kantoor konden werken. Zo zag ik in de eerste twee weken 6 vaste collega's. In oktober werd helaas overgegaan naar volledig thuiswerk.

Een stage volgen van thuis brengt extra moeilijkheden met zich mee. Je kan niet zomaar naar iemand toegaan en een vraag stellen (alhoewel de vele instant messaging apps dit makkelijker maken), en je moet de discipline hebben om zelfstandig van thuis te werken. In mijn drie maanden stage heb ik enkele tips geleerd om dit makkelijker te maken:

  1. Sta genoeg recht en neem genoeg pauze. Je kan denken over werk of je nu aan je computer bent of niet, dus sta regelmatig eens recht en loop wat rond. Een goede bloedsomloop is belangrijk om attent te blijven.
  2. Zorg voor een comfortabele werkomgeving. Een hele dag voorovergebogen op een krammakelijke plooistoel zitten over een laptop is dus afgeraden.
  3. Verlucht genoeg. Als je op kot of bij je ouders woont zal je waarschijnlijk werken en slapen in dezelfde ruimte. Dit kan betekenen dat een tekort aan zuurstof niet ongewoon is als je niet genoeg verlucht.
  4. Ga eens buiten. Een tekort aan vitamine D zorgt voor vermoeidheid en slechtgeluimdheid.
  5. Werk zo min mogelijk buiten de werkuren. Het splitsen van tijd voor werk en tijd voor ontspanning is belangrijk zodat je tijd hebt om echt te ontspannen.
  6. Zorg voor een tweede computerscherm. Dit is volgens mij een van de grootste productiviteitboosts die er bestaan. Niet constant moeten alt-tabben tussen twee programma's maakt het werken zó veel vlotter.
  7. Doe videomeetings met oortjes of een koptelefoon. Je collega's zullen je dankbaar zijn.

The end is never the end

Nu ik op het einde van mijn stage kom voel ik mij meer voorbereid dan ooit om de echte marketingwereld in te stappen. Mijn grootste hoop voor mijn toekomstige job is dat ik met een even fantastisch team kan werken als de Puppies.

 

See you space cowboy

Remy Ponteur

 

Benieuwd naar andere stageverslagen? 

Ben je geïnteresseerd in een stage bij Invisible Puppy?

Stuur dan jouw cv en motivatie naar jobs@invisiblepuppy.com