2 x Performance Marketer

HubSpot Video

Wil je werken in een tof team van 20 mensen voor boeiende klanten met uitdagende projecten? En dat van thuis of op kantoor vlakbij station Gent-Sint-Pieters?

Als het antwoord overal "ja" op is én jij bovendien al aardig wat ervaring hebt opgebouwd in Google Ads, dan ben jij de ervaren SEA expert die wij zoeken!

 

We hebben momenteel 2 vacatures:

 • een ervaren performance marketing expert
 • een ambitieuze performance marketer, met veel zin om snel expert te worden !

 

 

Hoe ziet een werkdag er uit bij Invisible Puppy?

08.30

Vandaag extra vroeg begonnen. Ik heb er zin in. Ik loop naar de keuken, neem mijn eerste kop koffie en bekijk wat er nieuw is in de digital marketing. Ik lees de nieuwsbrieven van de blogs waar ik op ingeschreven ben en check even Linkedin en Twitter wat er gaande is. Een kwartiertje verse input iedere dag houdt me scherp.

 

08:45

Ik open mijn mailbox: ik zie dat ik feedback heb gekregen op een aantal van de tactieken die aan mijn klanten voorgesteld heb. 2 nieuwe lead generation ideeën mogen opgezet worden. Een derde idee, werd positief ontvangen, maar kan pas in het volgende kwartaal uitgevoerd worden.

 
09.00

Mijn sync meeting met de marketers gaat van start. Ik geef mee waar ik op zal werken vandaag en check even met een van onze social paid experten hoe ver ze staat met de nieuwe Facebook retargeting campagne. Fijn om iedere dag enkele van mijn collega's te kort te spreken. Na de sync is iedereen weer mee en ready to go.
 

09.15

Tijd om er in te vliegen. Ik check snel het Looker studio rapport met de belangrijkste KPI's van de klant waar ik zal werken vandaag. Ik merk op dat SEO aan het onderpresteren is en dat de nieuwe SEA aanpak mooie resultaten aan het generen is. Ik beslis om te analyseren waarom SEO het minder doet.

Snel search console en Google Analytics er bij halen om te kijken waar er verbeterpunten zijn. Ahrefs bekijk ik om te valideren of mijn gevonden inzichten effectief kloppen. Tegen de middag heb ik een actieplan klaar dat we op de volgende klanten meeting zullen voorstellen12.00

Het is mooi weer. Aangezien we van thuis werken en het mooi weer is, beslis ik om mijn boterhammetjes te eten tijdens een kleine wandeling. Even genieten van die zon.

 

13.00

Tijd voor een andere klant. Deze is sterk gefocust op SEA en Conversie optimalisatie. Tijdens onze wekelijkse call met de marketing manager bespreken we de resultaten van vorige week en de actiepunten. Binnenkort lanceren ze een grote campagne waarbij online en offline media ingezet zullen worden. Samen met mijn collega's bereiden we de Social, Search, Video en Display campagnes voor.

 

14.00

De klant meeting met een glimlach afgerond. Sympathieke klant :)

De briefing was duidelijk: meer leads dan vorig jaar , maar wel aan hetzelfde media budget. Ik zie het als een uitdaging waarvan ik er alles aan zal doen om de targets te halen. Samen met ons social media team bepalen we de budgetverdeling en tactieken die we gaan inzetten. Ieder kanaal wordt zorgvuldig uitgekozen en opgesplitst volgens de campagnes die we willen opzetten. 

Resultaat is een plan van aanpak dat we later deze maand ook effectief zullen uitvoeren.

 

15:30

Interne meeting. Binnen de SEA expertengroep bespreken we om de twee weken wat we geleerd hebben. Vandaag hebben we het over een nieuwe manier Google Ads accounts te structureren. Een SEA expert heeft deze methode geleerd tijdens de 10% vrije tijd die we krijgen om ons zelf bij te scholen. Interessante methodiek, moet ik eens testen denk ik.

We bespreken ook 1 specifieke SEA vraag voor een klant. We gooien al onze kennis en ideeën samen.

16.30

Als laatste actie van de dag bekijk ik de A/B tests die ik twee weken eerder opgezet heb in Google Optimise. 
Er zat 1 winnaar tussen de 4 testen die ik opgezet had. Ik zet de verliezers af en brief de klant om de winnaar te implementeren op de website.

Om meer inzichten te krijgen in de verliezende test ga ik de Hotjar recordings en Heatmaps bekijken. Na zo'n 15 tal filmpjes (van funnelverlaters) heb ik een gemeenschappelijk thema ontdekt wat we kunnen gaan uittesten in de volgende set van AB tests. 

 
18.00

Tijd om af te ronden, ik heb vandaag een langere lunchpauze genomen vanwege het mooie weer en werk nog even verder tot 18.00. Morgen staat een opleiding gepland die ik zal geven. Ik doorloop een laatste keer mijn slides en voorbeeldoefeningen en sluit de dag af. 

 

Waar jij sterk in bent

Je bent resultaatgedreven en weet data en doelstellingen inzichtelijk om te zetten in concrete actiepunten en een goede kanaalmix. Steeds met de echte bedrijfsresultaten van onze klanten in het achterhoofd. De technische set-up en de strategie kan je hen daarom hapklaar en duidelijk uitleggen.

Jouw speelveld:

 • Google Ads (Search, Shopping, Display...)
 • Google Analytics (UA en GA4)
 • Google Data Studio
 • Digitale strategie
 • E-commerce is een plus!

Je hebt als het ware de zwarte gordel voor digital marketing tools. Zowel kleine als grote budgetten weten je te boeien. Het plezier om meerwaarde te leveren is wat telt.

 

Wat je mag verwachten als SEA expert bij Invisible Puppy

Een uitdagende rol met een brede set aan verantwoordelijkheden. Je definieert kanalenstrategieën, conversie funnels, CRO-strategie en geeft advies over alle zaken die hiermee samenhangen (voorbeeld: contentstrategie, UX/UI verbeteringen...). Dit voor een 5 à 10 projecten op maandbasis.

Kortom:

 • Je identificeert actief nieuwe kansen, groeistrategieën, kanalen & tactieken om te testen
 • Je beheert en optimaliseert performance marketing campagnes en analyseert de campagne data via de juiste (dashboarding) tools zoals Google Analytics en Data Studio
 • Je initieert het delen van “best-practices” tussen de verschillende business units

En dat in een omgeving waar tools als Supermetrics, Trueclicks, Opteo, Mangools, Screaming frog, Similarweb en Ahrefs voor jou klaarstaan om te gebruiken.

 

Wat Invisible Puppy jou biedt

Een job met variatie in één van sterkste performance teams van België. Je werkt samen met experten uit verschillende domeinen, interessante klanten uit verschillende sectoren en hebt rechtstreeks contact met onze Google Account Manager.

Andere voordelen zijn:

 • Flexibele werkuren en de optie tot 2 à 3 dagen thuiswerk
 • Tijd en budget om je skillset te ontwikkelen (offline of remote, opleiding of event: jij kiest)
 • Regelmatige teambuildings, -lunches en maandelijks een Puppy University
 • Talentvolle collega's die je warm zullen verwelkomen
 • Een marktconforme vergoeding met extralegale voordelen die je zelf (deels) kan bepalen dankzij ons Flexible Income Plan

 

Zou jij zo je dagen willen vullen?

Stuur dan snel jouw cv en motivatie met foto, video, geparfumeerd briefpapier, doos pralines... naar jobs@invisiblepuppy.com

 

Over Invisible Puppy

Invisible Puppy is een Gents agentschap dat midden en grote bedrijven bijstaat in het opstellen en uitvoeren van hun digitale marketing strategie. Wij werken steevast voor ambitieuze managers die op zoek zijn naar betere resultaten via digitaal.

We gaan samen met onze klanten in de modder staan, bepalen de precieze noden en behoeften en helpen bij het implementeren van hun online marketing plannen, technologie en organisatie-structuur. We hebben ook geen schrik om onze klanten mee te begeleiden en op te leiden in de digitale wereld, zodat ze na verloop van tijd op hun eigen benen kunnen staan. 

We zetten heel sterk in op een mix van jonge digital experts en senior strategen, elk met een sterk T-profiel.