Vacature medior Social Advertiser

Performance marketing team zkt. kickass medior Social Advertiser


Invisible Puppy Gent is op zoek naar een Social Media Advertiser met minstens 3 jaar ervaring.

Wat mag je van deze job verwachten? Eerlijk: we zijn begonnen aan een lijstje met bullet points, maar in het proces in slaap gevallen. Stap daarom maar direct binnen in een dag van het leven van een Social Advertiser bij Invisible Puppy!


Hoe ziet een werkdag eruit bij Invisible Puppy?


08.30
Vrijdagochtend. Ik kom aan op kantoor en zie dat de eerste collega’s er al zijn. We drinken samen onze eerste kop koffie en starten aan onze werkdag. Ik open mijn mailbox en planning, en bekijk wat er vandaag op het programma staat. Ik gluur stiekem al even naar de campagne die ik gisterenmiddag lanceerde. Yes! De eerste leads lopen al binnen. Ik besef dat we nog even zullen moeten wachten om definitief onze conclusies te trekken, maar da’s alvast een goed begin.

09.00
De dagelijkse sync meeting gaat van start. Ik overloop samen met mijn project manager de agenda voor die dag en geef aan waar ik meer of minder tijd nodig heb. Over weekplanningen hoef ik me weinig zorgen te maken, ons team van projectmanagers zorgt ervoor dat ik steeds genoeg tijd heb om alles af te werken. Met een vrij in te vullen uurtje per dag kan ik zelf inspelen op last-minute vragen of bepalen welke opdrachten prioriteit verdienen.

09.30
Ik start aan een meeting met enkele collega’s om de najaarscampagne van een klant te bespreken. Aan tafel zit een diverse mix van collega’s, die samen met mij deze campagne tot het best mogelijke eindresultaat brengen.

Onze graphic designer heeft al enkele schitterende ideeën voor visuals voorbereid. Ik breng de benodigde advertentievarianten in kaart om elke doelgroep specifiek te kunnen bedienen.

Mijn collega-contentmarketeer vult meteen aan met enkele ideeën voor contentstukken die naadloos aanlsuiten daarbij. Onze senior strategist zal onze ideeën c dat we de bigger picture in het oog houden.

11.00
Vol energie start ik aan de praktische uitwerking van het advertisingplan. Dat is geen exacte wetenschap, maar ik heb door mijn jarenlange ervaring het nodige zelfvertrouwen om knopen te kunnen doorhakken.

Volgende week presenteer ik deze plannen aan onze klant. We horen elkaar vaak en hebben intussen een goede band opgebouwd. Geen stress dus. Als er vragen of opmerkingen zijn dan beantwoord ik die gemakkelijk.


12.00
Tijd voor lunch! Het is schitterend weer, dus we veroveren elk ons plekje in de zon aan de lange eettafel buiten. We bespreken de plannen voor het weekend, en denken luidop na over wanneer de volgende team-barbecue zal zijn. Volgende week blijft het goed weer en het is alweer een maandje geleden sinds de vorige keer. Het kan niet lang meer duren dus.

13.00
Mijn agenda staat deze middag helemaal open. Tijd om er eens goed in te vliegen! Ik analyseer de lopende campagnes, en stuur bij waar nodig. Wanneer ik merk dat enkele campagnes minder goed presteren, laat ik me niet uit het lood slaan. Ik ga direct aan de slag en analyseer het gedrag van de bezoekers op de website.

Google Analytics biedt geen antwoord, dus ik duik HotJar in. Daar merk ik een sterke drop-off bij het vierde veld in de form. Ik open Slack en bespreek het met mijn collega’s/ Samen besluiten we om dit veld te laten vallen. Ik kan niet wachten om te kijken welke impact dat zal hebben op de conversieratio!

15.50
Een collega komt even langs mijn bureau. Ze is normaal gezien bezig met Google Ads en SEO, maar wil graag social advertising onder de knie krijgen om haar T-profiel verder uit te bouwen (T-profiel? Zie later). Tijdens de opzet van een campagne stootte ze op een probleem. Na enkele minuten heb ik haar probleem al opgelost. Ze bedankt me uitbundig en gaat verder met haar werk.

16.40
Ik open nog een laatste keer mijn mailbox en behandel enkele vragen en suggesties van klanten. Mijn prioriteitenlijst per project telt weer enkele nieuwe puntjes, maar mijn gestructureerde aanpak zorgt ervoor dat ik geen tijd verlies. Volgende week kan ik dus vlot verder aan de slag.

17.00
De werkweek zit erop en in mijn ooghoek zie ik onze officemanager al frisse pintjes, frisdrankjes en versnaperingen op tafel zetten voor de wekelijkse apéro. Samen met mijn collega’s keuvel ik nog even na.

Deze gezellige afsluiter is exact wat ik nodig had om een productieve werkweek af te sluiten, wanneer ik naar huis ga ben ik helemaal voldaan. Ik ben graag bezig met advertising, maar ik ben toch ook blij dat ik tot maandagochtend even helemaal kan loskoppelen. Zo kan ik er volgende week weer met volle energie tegenaan!

Zo. Dat was een dagje in het leven van een consultant van Invisible Puppy! Wil je dat ook? Lees dan vooral verder.


Wat mag ik verwachten van Invisible Puppy?

Bij Invisible Puppy kom je terecht in een hecht team van marketeers. Als employee-centric agency vinden we het belangrijk dat elke Puppy de kans krijgt om zijn of haar sterktes zo goed mogelijk uit te bouwen. Je komt daarbij terecht in een team met getalenteerde en enthousiaste collega’s die altijd klaarstaan om je te ondersteunen. We combineren jonge, creatieve marketeers met enkele senior digitale strategen. Dit zorgt ervoor dat we enerzijds een frisse, innovatieve digitale strategie kunnen uitbouwen, en anderzijds ook de bedrijfsdoelstellingen van onze klant niet uit het oog verliezen.

Qua persoonlijke ontwikkeling geloven we sterk in T-profielen. Dat wil zeggen dat je zowel horizontale kennis opbouwt (breed, verschillende domeinen) als verticale kennis (specifiek, expertise in één of meerdere domeinen). Op die manier ken jij de job van je collega’s met een ander profiel, en zij de jouwe. Zo zorgen we voor marketingstrategieën waar elk onderdeel op zich sterk is, en alle onderdelen samen een samenhangend plan vormen.

Werken doe je zowel thuis als op kantoor. We vinden individuele vrijheid even belangrijk als een hechte teamsfeer, daarom kiezen we voor een gezonde mix tussen thuis- en kantoorwerk. De kantoren zijn bijzonder goed bereikbaar: vlak achter het Sint-Pietersstation in Gent. Dat is niet enkel aan een van de vlotst bereikbare treinstations van het land, maar ook op enkele minuten van de E17, de E40 en de R4.

De klanten voor wie je zal werken zijn (middel)grote Vlaamse bedrijven in heel uiteenlopende sectoren. We gaan samen met hen ‘in de modder staan’, de precieze noden en behoeften bepalen en hen helpen bij het implementeren van hun onlinemarketingplannen, technologie en organisatiestructuur. We zijn ook niet bang om onze klanten mee te begeleiden en op te leiden in de digitale wereld zodat ze na verloop van tijd op hun eigen benen kunnen staan.

Dankzij onze andere kantoren in Mechelen en Kortrijk kunnen we heel Vlaanderen voorzien van digitale expertise.

Sta je te trappelen om ons team te vervoegen? Of heb je nog vragen? Twijfel niet en laat ons iets weten. Wie weet ben jij dé medior social advertiser die we binnenkort verwelkomen. Tot binnenkort!


Wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag?

Stuur dan snel jouw cv en motivatie met foto, video, geparfumeerd briefpapier, doos pralines... naar jobs@invisiblepuppy.com