Vacature Social Media Strateeg

 
HubSpot Video

Hoe ziet een werkdag eruit bij Invisible Puppy?


08.45
Ik loop naar de keuken, neem mijn eerste verse kop koffie en scroll snel even door linkedin en instagram. Een kwartiertje scrollen door enkele kanalen brengt me altijd inspiratie voor mijn klanten.


09.00
De dagelijkse sync meeting gaat van start. Ik overloop samen met mijn project manager de agenda voor die dag en geef aan waar ik meer of minder tijd nodig heb. Over weekplanningen hoef ik me weinig zorgen te maken, ons team van projectmanagers zorgt ervoor dat ik steeds genoeg tijd heb om alles af te werken. Met een vrij in te vullen uurtje per dag kan ik zelf inspelen op last-minute vragen of bepalen welke opdrachten prioriteit verdienen.

09.30
Ik start aan een meeting om de najaarscampagne van een klant op te zetten.

Aan tafel zit een diverse mix van collega’s, die samen met mij deze campagne tot het best mogelijke eindresultaat brengen.

We overlopen campagne samen. De taken worden verdeeld: Ik brief de graphic designer voor de benodigde advertentievarianten op te maken. De Google-specialist krijgt alle info om juiste keywords uit te kiezen. Een andere collega zorgt ervoor dat alle conversies gemeten worden in Google Analytics en voorziet een passend Google Datastudio rapport.

Na de meeting start ik onmiddellijk met de setup van de social media campagne. Ik zit deze keer zelf aan de knoppen en vind mijn weg in Facebook business manager, Linkedin campaignmanager, … ook Pinterest en Twitter ads zijn geen probleem.


11.00
Vol energie start ik met het uitdenken van een ander campagneplan voor een B2B klant. Bepalen van de doelgroepen, timing, kanalen, KPI’s vastleggen en budget. Dat is geen exacte wetenschap, maar ik heb door mijn jarenlange ervaring het nodige zelfvertrouwen om knopen te kunnen doorhakken.

Volgende week presenteer ik deze plannen aan onze klant. We horen elkaar vaak en hebben intussen een goede band opgebouwd. Geen stress dus. Als er vragen of opmerkingen zijn dan beantwoord ik die zonder moeite.

12.00
Tijd voor lunch! Het is schitterend weer, dus we veroveren elk ons plekje in de zon aan de lange eettafel buiten. We bespreken de plannen voor het weekend, en denken luidop na over wanneer de volgende team-barbecue zal zijn. Volgende week blijft het goed weer en het is alweer een maandje geleden sinds de vorige keer. Het kan niet lang meer duren dus.

13.00
Tijd om er eens goed in te vliegen! Ik analyseer de lopende campagnes, en optimaliseer waar nodig. Wanneer ik merk dat enkele campagnes minder goed presteren, laat ik me niet uit het lood slaan. Ik ga direct aan de slag en analyseer het gedrag van de bezoekers op de website.

Google Analytics biedt geen antwoord, dus ik duik HotJar in. Daar merk ik een sterke drop-off bij het vierde veld in de form. Ik open Slack en bespreek het met mijn collega’s. Samen besluiten we om dit veld te laten vallen. Ik kan niet wachten om te kijken welke impact dat zal hebben op de conversieratio!

15.45
*PING*, melding uit mijn Google Calendar om 16u overleg met klant over de resultaten van de organische social media kanalen. Gisteren had ik de volledige rapportage voorbereid op basis van de vooropgestelde KPI’s. Ik leg op een begrijpbare manier uit hoe alle content op de verschillende kanalen presteren. Naast de cijfers heb ik ook heel wat learnings en inzichten mee, want dat vindt de marketing manager super interessant. Samen overlopen we de social media strategie nog eens en bespreken we de next steps.

17.00
Een collega komt even langs mijn bureau. Ze is normaal gezien bezig met Copywriting en SEO, maar wil graag social advertising onder de knie krijgen om haar T-profiel verder uit te bouwen (T-profiel? Zie later). Tijdens de opzet van een campagne stootte ze op een probleem. We bekijken samen wat het probleem is en ik leg haar uit waar haar fout zat zodat ze bijleert. Ze bedankt me uitbundig en gaat verder met haar werk.

17.45
Ik open nog een laatste keer mijn mailbox en behandel enkele vragen en suggesties van klanten. Mijn prioriteitenlijst per project telt weer enkele nieuwe puntjes, maar mijn gestructureerde aanpak zorgt ervoor dat ik geen tijd verlies. Morgen kan ik dus vlot verder aan de slag.

18.00
Tijd om af te ronden. Ik plof in de zetel en scroll ik nog even door mijn instagram feed en zie een leuke campagne verschijnen. Screenshotten en onthouden, misschien kan ik dat ook wel eens testen.

 

Waar ben je sterk in

 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring met social media
 • Kennis van meerdere social media platformen zowel organisch als ads: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Linkedin, Snapchat, TikTok, Youtube etc.
 • Enthousiast om steeds creatief en innovatief de veranderingen van het social media landschap te implementeren. (nieuwe kanalen, formaten, …)
 • Je werkt social media strategieën uit voor klanten binnen uiteenlopende sectoren. Je weet welke kanalen voor welke doelstellingen in te zetten en de juiste KPI’s op te stellen.
 • Perfomanced based advertentieplannen kunnen uitdenken voor B2B en B2C bedrijven. Zowel kleine als grote budgetten weten je te boeien. Budget is irrelevant. Het plezier om meerwaarde te leveren is wat telt.
 • Zelf kan je ook in alle social media platform (Facebook, Linkedin, Pinterest, Twitter) aan de slag om ads op te zetten, pixels in te stellen, conversies te meten, ….
 • Organisch maak je vloeiend een content-kalender op en weet je als geen andere welke type content er veel interactie uitlokt.
 • Je bent een sterke communicator die zowel de technische setup alsook de uitleg van een adverentieplan steeds klaar en duidelijk kan uitleggen aan de klant.
 • Je ademt creativiteit, maar leeft ook voor resultaten. Met behulp van data uit social media en Google Analytics, Hotjar, … vertaal je cijfers in duidelijke en verstaanbare inzichten.
 • Extra kennis over Google Ads is een pluspunt.
 • Creatieve skills zoals taalgevoel, copywriting, design, video, … zijn een pluspunt.

 

Wat mag ik verwachten van Invisible Puppy?

Bij Invisible Puppy kom je terecht in een hecht team van marketeers. Als employee-centric agency vinden we het belangrijk dat elke Puppy de kans krijgt om zijn of haar sterktes zo goed mogelijk uit te bouwen. Je komt daarbij terecht in een team met getalenteerde en enthousiaste collega’s die altijd klaarstaan om je te ondersteunen. We combineren jonge, creatieve marketeers met enkele senior digitale strategen. Dit zorgt ervoor dat we enerzijds een frisse, innovatieve digitale strategie kunnen uitbouwen, en anderzijds ook de bedrijfsdoelstellingen van onze klant niet uit het oog verliezen.

Qua persoonlijke ontwikkeling geloven we sterk in T-profielen. Dat wil zeggen dat je zowel horizontale kennis opbouwt (breed, verschillende domeinen) als verticale kennis (specifiek, expertise in één of meerdere domeinen). Op die manier ken jij de job van je collega’s met een ander profiel, en zij de jouwe. Zo zorgen we voor marketingstrategieën waar elk onderdeel op zich sterk is, en alle onderdelen samen een samenhangend plan vormen.

Werken doe je zowel thuis als op kantoor. We vinden individuele vrijheid even belangrijk als een hechte teamsfeer, daarom kiezen we voor een gezonde mix tussen thuis- en kantoorwerk. De kantoren zijn bijzonder goed bereikbaar: vlak achter het Sint-Pietersstation in Gent. Dat is niet enkel aan een van de vlotst bereikbare treinstations van het land, maar ook op enkele minuten van de E17, de E40 en de R4.

De klanten voor wie je zal werken zijn (middel)grote Vlaamse bedrijven in heel uiteenlopende sectoren. We gaan samen met hen ‘in de modder staan’, de precieze noden en behoeften bepalen en hen helpen bij het implementeren van hun onlinemarketingplannen, technologie en organisatiestructuur. We zijn ook niet bang om onze klanten mee te begeleiden en op te leiden in de digitale wereld zodat ze na verloop van tijd op hun eigen benen kunnen staan.

Dankzij onze kantoren in Gent, Mechelen en Kortrijk kunnen we heel Vlaanderen voorzien van digitale expertise.

Sta je te trappelen om ons team te vervoegen? Of heb je nog vragen? Twijfel niet en laat ons iets weten. Wie weet ben jij dé social media strateeg die we binnenkort verwelkomen. Tot binnenkort!

Wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag?

Stuur dan snel jouw cv en motivatie met foto, video, geparfumeerd briefpapier, doos pralines... naar jobs@invisiblepuppy.com