Easyfairs haalt 200% van zijn KPI’s

Met Invisible Puppy stuwde Easyfairs ticketverkoop voor hun gekende comic-con-evenementen ‘Made in Asia’, ‘Heroes Comic Con’ en ‘FACTS’ naar ongeziene hoogten. Hoe? Via programmatic advertising.
Invisible Puppy - case - Easyfairs

 

Sterkere ticketverkoop door slimme performance marketing

  • Uitdaging: Easyfairs wilde programmatic ads testen om online meer ticketverkoop te genereren voor drie evenementen.
  • Oplossing: Een samenwerking met Google Premier Partner Invisible Puppy om deze test uit te voeren en te analyseren.
  • Aanpak: Awareness-campagne via Google Display en VTMGO, gevolgd door een conversiecampagne.
  • Resultaat: De initiële doelstellingen in ticketverkoop werden gehaald met meer dan 200%.

Heroes - “bringing pop culture to life”

Easyfairs werd opgericht in België in 1998 en is intussen een wereldwijd bedrijf geworden dat jaarlijks zo’n 200 evenementen organiseert. Het is eigenaar van evenementenlocaties in België, Nederland en Zweden. In zijn sector behoort het tot de globale top 20 en in 2018 ontving het een erkenning als ‘Entrepreneur of the Year’.

Bij ons is het onder het label Heroes Belgium vooral bekend van FACTS, de grootste comic-, science fiction- en fantasy-beurs van het land.

Getting with the program

Tijdens verkennende gesprekken tussen Easyfairs/Heroes en Invisible Puppy kwam al snel programmatic advertising naar boven als een interessante route om ticketverkoop aan te zwengelen voor hun evenementen.

Programmatic advertising laat klanten toe net zo fijnmazig en flexibel te adverteren als in Google Ads op kanalen waar je normaal vrij inflexibele, dure campagnes voor moet opzetten. Programmatic ads kunnen onder meer kanalen bereiken als VTMGo.

Het nadeel van programmatic is dat het tamelijk complex is, maar het voordeel is dat Invisible Puppy dit probleemloos onder de knie heeft.”
- Maikel Van Geert, Communication Officer bij Easyfairs

Naar schatting heeft slechts 10% van digitale agencies in België de kennis en kunde om programmatic advertising aan te bieden.

FACTS en de feiten

Easyfairs besloot om een eerste testballon op te laten voor de FACTS-editie van de lente van 2023. FACTS, georganiseerd in Flanders Expo in Gent, is zowat de bekendste comic-con van België en trekt duizenden bezoekers aan. Tijdens de beurs is het niet ongewoon om in de Gentse straten mensen te zien verkleed als Stormtrooper, anime-personage, Pikachu, Captain America of robot.

“Na het ineenstorten van de eventbusiness tijdens de Covid-pandemie, vonden we dat de sector een extra boost kon gebruiken om mensen weer binnen te trekken die twee jaar lang geen evenement hadden kunnen bezoeken en misschien hun interesse wat verloren hadden,” vertelt Van Geert.

Gaan waar het publiek zit

Met programmatic advertising kon een voorheen moeilijker te bereiken publiek aangeboord worden: abonnees van VTMGo. “Vooral jongere mensen die abonnementen hebben op streamingdiensten zijn het type mensen dat mogelijk ook geïnteresseerd is om naar onze comic-cons af te zakken,” zegt Van Geert.

Via Google DV360 - het programmatic platform van Google - werd eerst een awareness-campagne uitgerold, en in een tweede fase een conversiecampagne, gericht op ticketverkoop voor de herfsteditie van FACTS in 2023. “Hadden we moeten gaan via traditionele kanalen om dit publiek te bereiken, had dit ons veel meer gekost,” voegt Van Geert nog toe.

Bisnummers met ‘Made in Asia’ en ‘Heroes Comic Con’

De testballon smaakte naar meer. Easyfairs verdubbelde zijn mediabudget en vroeg Invisible Puppy om dit aan gelijkaardige campagnes te besteden voor ‘Made in Asia’ en ‘Heroes Comic Con’ (allebei in september 2023). Er werd ook een campagne opgezet voor de lente-editie van FACTS in 2024.

En of het lukte om de comic fans, gamers en geeks naar de conventies te krijgen?

“We behaalden 216% van onze vooropgezette doelen van ticketverkoop via online advertising. Ik denk niet dat je dat anders kan omschrijven als een overdonderend succes.”
- Maikel Van Geert, Communication Officer bij Easyfairs

Niet alle helden dragen capes

Ben jij ook geïnteresseerd in wat programmatic advertising kan doen voor jou? Wil je ook graag meer bezoekers lokken naar je beurs, evenement of tentoonstelling? 

Neem dan nu contact met ons op! 

Contacteer ons

Volef haalt een ROAS van 376% met Invisible Puppy

Met een mix van Google Shopping, Google Search, SEO en paid social zetten we Luxury For Men (B2C) en Exclusive Business Gifts (B2B) in de markt – met succes. Volef haalde, met de hulp van het Invisible Puppy e-commerce performance team, een ROAS van 376% in 2022.

Lees meer

Bellewaerde: 320% stijging in CTR door customer journey analyse

Awareness genereren buiten West-Vlaanderen en meer bezoekers aantrekken om een dag fun te beleven in Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark. Dit ...

Lees meer

Solvay Lifelong Learning kiest voor Invisible Puppy als globaal Performance Agency

Sinds 2018 werkt Invisible Puppy samen met Solvay Lifelong Learning om haar inschrijvingen te boosten voor de academische richting ‘SLL Advanced ...

Lees meer
Tom De Baere
Tom De Baere

5 voordelen (en 2 nadelen) van programmatic advertising

Programmatic advertising is hot. Maar wat kan je ermee doen en is het iets voor jou? Tijd voor een helder overzicht!

Lees meer